Ptosis gjirit

Ptosis ptosis gjirit thirrjen e tyre, e cila është e lidhur me humbjen e elasticitetit, vëllimit të gjoksit dhe shtrihen lëkurën e saj.
Breast ptosis - një dukuri e pashmangshme. Me moshën, ul elasticitetin e lëkurës, duke shkaktuar gjinjtë gradualisht u zhvendos në rënie duke ndryshuar formën e përgjithshme të gjirit. Ky proces nuk është një sëmundje, por ajo është drejtpërdrejt e lidhur me kujdesin shëndetësor dhe korrektësinë e grave në zemrat e tyre gjatë gjithë jetës. Kujdesi kompetent dhe trashëgim mirë lejojë herët për të parandaluar sagging zemrat, por krejtësisht të ndaluar këtë proces është e pamundur.

Faktorët që shkaktojnë ptosis gjirit


Ka faktorë që provokojnë ptosis gjirit shumë më shpejt se do të ndodhë në mungesë të fenomeneve të tilla. Këto përfshijnë:

 • Madhësia e rëndësishme bust;

 • menopauza dhe të lidhura ndryshimet hormonale dhe plakjen e lëkurës;

 • shtatzënisë dhe laktacionit, sidomos reusable, dhe në qoftë se madhësia e gjinjve duke lëvizur në mënyrë të konsiderueshme;

 • hedhje të mprehta e peshës. • Fazat e ptosis gjirit


  Normalisht gjirit thith duhet të jetë niveli me mes të shpatullën. Fazat e ptosis gjirit ptosis karakterizohet areolas shkallë mbi submammarnoy dele:


 • Faza 1 - më pak se 1 cm;

 • Faza 2 - 1 për 3 cm;

 • Faza 3 - më shumë se 3 cm


 • Ka edhe psevdoptoz gjoksin - kur të gjithë otvysshaya gjirit, por dalë është mbi folds fileto gjoksi.

  Trajtimi dhe parandalimi i ptosis gjirit


  Kurë ptosis gjirit mjete nonsurgical, për fat të keq, nuk mund. Korrigjon ptosis përdorur kirurgji plastike - shtrënguese, e cila shkon nën anestezi dhe është një ushtrim i madh për trupin e grave. Ky plastike është e rekomanduar për të bërë në qoftë se ajo vendosi të mos bëhen barrë.

  Duke parandalimin ptosis duhet të merren seriozisht dhe të fillojnë atë me moshën e vajzës. Këto janë:

 • sportive, sidomos not;

 • trajtimit të ujit, lavazheve vagjinore;

 • të ushqyerit, hydration dhe për të përmirësuar elasticitetin e lëkurës;

 • peshë të qëndrueshme;

 • veshur me rrobat e duhur.