Tumour gjirit

Breast Tumour - një molekulë të veçantë të prodhuara në gratë si një përgjigje ndaj kancerit, si dhe kushte të tjera të caktuara. Nëse shënuesve tumor më të lartë se normale, ai mund të thotë se ka një proces kancer. Nuk është e vështirë për të bërë si shënuesve tumor në diagnozën dhe në monitorimin e sëmundjeve të lidhura me kancerin. Diagnoza më i hershëm i kancerit të gjirit është bërë në sajë të shënuesve tumor.
Tumour kanceri i gjirit që qarkullojnë në gjak. Numri i tyre nuk duhet të tejkalojë normën. Megjithatë, në qoftë se niveli i tyre është ende e ngritur, kjo nuk do të thotë se ndryshimet e pakthyeshme në qeliza. Më rezultat false pozitiv mund të jetë për shkak të praninë e inflamacionit, sëmundja e pankreasit, melcise, dhe veshkave. Megjithatë, në të gjitha rastet kur rritur oncomarker kancerit të gjirit, duhet t'i nënshtrohen testeve shtesë për të sunduar nga e kancerit.

CA 15-3
Shënuesve tumor mund të ekzistojë si antigjenet, enzimat, hormonet dhe proteinat. Shënuesit të ndryshme të prodhuara nga lloje të ndryshme të tumoreve. Rreth kanceri i gjirit thotë nivele të larta të CA 15-3 shënues (antigjen specifik). Niveli i saj i veçantisë është 95% në diagnozën e kancerit të gjirit në krahasim me tumoreve beninje në të cilën onokomarker mund të jetë gjithashtu një rritje të lehtë.
Shënues tumor CA 15-3 në përqendrimin e tyre është në proporcion me madhësinë e tumorit. Kjo është vlera edhe më të larta mund të tregojë se onkoprotsess përfshirë nyjet limfatike. Përcaktimin e nivelit të shënuesve tumor lejon saktësi të ndjekur procesin si evoluon, dhe trajtim efektiv. Për këtë arsye, teste individuale janë caktuar shumë më pak se analizon dinamikën. Besohet se në qoftë se kjo shenjë rritet në serum në 25%, sëmundja përparon. Nëse niveli i saj në mënyrë të qëndrueshme ul, mbajtur atëherë njeh terapi efektive.

Përveç kësaj, CA 15-3 oncomarker gjithmonë kontrolluar kur gjurmimin e procesit të formimit të metastazë dhe përsëritje. Por pas chemo - ose radioterapi dhe manipulime të caktuara niveli i saj mund të rritet përkohësisht. Kjo tregon se tumori është shkatërruar.
Ka dëshmi se nivelet e shtatzënisë e AK 15-3 shpesh rritur, e cila nuk është një shenjë e kancerit.
CA 15-3 dhe CEA
Për të zbuluar më të saktë dhe të ndjekur zhvillimin e tumoreve, është e këshillueshme për të hetuar nivelin e disa shënuesve tumor të tjera. Shumica CA 15-3 kontrollohen në lidhje me CEA (antigjenit carcinoembryonic), i cili është një shënues i tumoreve të rektumit.

Tumour gjirit: normë


Normal CA 15-3 është 0-22 U / ml Në mënyrë tipike, patologji mund të zbulohen në përqendrime më të madhe se 30 U / ml Sipas statistikave, 80% e pacientëve të rritur nivelin e shënuesve tumor sugjeron procesin kanceri metastatic. CEA normalisht duhet të jetë 0-5 U / ml
Nëse ju dorëzojë analizën mbi shënuesve tumor të gjirit, transkripti duhet të bëhet nga një mjek. Në mënyrë tipike, diagnoza është e bazuar në zbulimin e shënuesve tumor vetëm varur jashtë. Është e nevojshme për të kryer një studim të ndërlikuar për të konfirmuar praninë e kancerit.

Mos kini frikë për t'u testuar, sepse 98% e rasteve të kancerit të gjirit përfundon shërim të plotë në qoftë se diagnoza ishte në kohë dhe të saktë.