Djegia në gji - Shkaqet

Zemrat e grave shpesh të ndjeshme. Duket si sindromi premenstrual, shtatzënisë, Tides qumështit gjatë laktacionit. Kjo është një dukuri normale fiziologjike që mund të krijojë një siklet të vogël në gji. Por në qoftë se ndonjë siklet shprehur një ndjenjë të djegies, e cila është e lokalizuar në indet e gjirit dhe shkon përtej saj, një duhet ta vizitoni mammologist.

Shkakton ndjesi djegie në gji


Kryesore Ndjesi Shkaku djegia në gji është proceseve patologjike në to, dhe kjo është shpesh gjirit. Mastopatia - një sëmundje tumor të gjirit, e cila reflektohet në formimin e cysts, tumoreve, shkarkimin nga nipples dhe simptoma të tjera të pakëndshme.

Mastopatia në femra zakonisht ndodh në praninë e balancimin hormonal në trup shkak të:

 • cikli menstrual;

 • aborti;

 • dorëzimit me vonesë apo mungesë e dorëzimit;

 • Periudha e shkurtër e ushqyerjes me gji;

 • Jeta e parregullt seksuale;

 • sëmundjet gjinekologjike;

 • patologji endokrine.


 • Në qoftë se një grua ka lënë të kuptohet se ndonjë nga këto probleme, kërkimi për arsyet pse filloi ndjesi djegie në gjoks, ajo duhet të fillojë me një vizitë tek gjinekologu dhe mjeku mammologist.

  Pse tjetër bakes në gji në gratë?


  Djegia në gjoks mund të jetë rezultat i lëndimit indeve. Për shembull, të veshur të brendshme të ngushtë mund të majë gjak - dhe limfovidtik në gji që të ndodhë ënjtje dhe dhimbje. Shkaku i dukshëm i dhimbjes dhe një ndjesi djegie në gjoks mund të jetë një rënie, goditje dhe ndikimit të tjera traumatike. Nëse pas një incident i tillë ka kaluar shumë kohë, dhe gjoks ende djegiet, plagët e vendosni për të treguar mammologist - të jetë e mundur komplikimet.
  Gratë duhet të dëgjoni me kujdes për trupin tuaj. Ne duhet të bëjnë dallimin midis një ndjesi djegie në gjoks e ndjenjat e presionit në gjoks. Ky i fundit mund të flasim për sëmundje të zemrës, mushkërive, nevralgji dhe kushteve të tjera, shumë prej të cilave kërkojnë kujdes urgjent.