Tumoret në gji

Tumoret në gji mund të zbulohen në mënyrë të pavarur, por mund të përcaktojë llojin e mjekut tumorit. Shpesh duket mirë.

Kjo zakonisht fokale (nyjore) arsimi. Formuar struktura që ndryshojnë në dendësi nga inde të shëndetshme dhe të lokalizuar në një zonë të caktuar të gjirit. Vula janë të vetme dhe të shumëfishta. Dimensionet mund të ndryshojnë.

Tumoret beninje të gjirit


Qelizat e këtyre subjekteve nuk e dëmtojnë indet e tjera dhe nuk krijojnë metastaza.

Ka disa lloje:


 • Mastopatia - Kjo shumë lloje të vulave në gjoks. Sëmundja nuk është e rrezikshme, por shanset e mastitit degjenerimit në një tumor malinj.

 • Fibroadenoma - formimi zalozyste në gji. Tumor Oval vetëm me konturet e qarta që dalin nga indet fijor ose gjëndrave. Ka forma të zakonshme (jo shndërruar në kancer) dhe lystovydnuyu (pothuajse gjithmonë bëhet malinje).

 • Formimi cistike - Kjo zgavër (vetme ose të shumëfishta), i mbushur me të lëngshme.

 • Lipoma - Formimi yndyrë në gji. Nuk është ky tumor i rrallë. Shkon pa u vënë re për gratë, por ndonjëherë mund të degjenerojë në sarkomë.


 • Nëse arsimi diagnostikuar si avaskulyarnoe, kjo do të thotë se tumor rritet ngadalë dhe krovopostachayetsya.

  Tumor malinj i gjirit
 • Kanceri i gjirit - përhapja e tumorit epiteliale ose inde gjëndrave.

 • Sarkomë - tumor në një nyjë të shtrënguar dhe të zhvillohet nga ind lidhës.

 • Limfoma - sistemit limfatike (kanalet, nyje).


 • Çdo, edhe edukimi më të pafajshëm gjoks kërkon monitorim nga ana e mjekëve dhe trajtimit, si ju mund të kaloni formularin malinje.