Onkologji gjirit

Cancer - një sëmundje e rrezikshme, siç ndodh shpesh, pa simptoma klinike dhe shpesh është faza vetëm të rënda të sëmundjes. Kanceri i gjirit Onkologji zhvillohet nga qelizat epiteliale rreshtim kanalet e qumështit ose inde gjëndrave.

Shenjat e kancerit të tumoreve të gjirit


Ndër shenjat e kancerit të gjirit mund të ndahen bërthamë, e cila është për të identifikuar vulën në gjoks. Prania e "gunga" në gji është gjithmonë alarmante. Pas të gjitha, ajo mund të jetë arsimi si dashamirës, ​​dhe kanceri.

Në fazën fillestare të tumoreve të kancerit vërejtur zakonisht vetëm vulën e rrumbullakët pa dhimbje në gjoks. Tipar i saj është pronë ndërsa duke u përpjekur për të kompensuar. Kjo është shkaktuar nga infiltrimi i indeve përreth. Me një sasi të madhe të tumorit të bëhet ndryshim i dukshëm në mes të gjëndrës të shëndetshme dhe të prekur. Gjirit mund të deformuar. Simptoma të tjera të kancerit të gjirit përfshijnë si në vijim:

 • Gjakderdhje nga dalë ndodh në tumoret e gypit epiteliale, e cila është në proces të shpërbërjes.

 • Thith ndryshime. Kjo mund të jetë ulcerat (veçanërisht Paget zakonshme të kancerit). Nuk mund të jetë një i përhershëm, fikse tërheqje dalë. Kjo simptomë mund të jetë shenja e parë e një tumor të vendosura në bazë të dalë.

 • Simptomë e "lëvozhgë limoni". Në format e rënda të sëmundjes ndërprerë rrjedhën e gjëndrës limfatike. Për shkak të kësaj lloj edemë është formuar, në të cilën lëkura merr formën e frutave agrume zhvishem.

 • Umbylykatsyy simptomë. Për shkak të shtrëngimit lidhjen me tumor të gjirit është përfshirja e lëkurës në vendin e qendrës patologjike.

 • Edemë gjirit forma karakteristike oedematous të kancerit.

 • Rritja nyjet limfatike axillary edhe në qoftë se formimi i vogël në gji duhet të prekë deri në idenë e pranisë së kancerit. Është gjithashtu e rëndësishme që prek nyjet limfatike të vendosura më sipër dhe më poshtë klavikul.

 • Kanceri i gjirit Onkologji në fazë 4 shfaqje metastatic shoqëruar nga prania e qelizave të tumorit në organe të ndryshme. Më shpesh prek mushkëritë dhe kockat.


 • Trajtim dhe rehabilitimit në praninë e kancerit të gjirit


  Për shumë onkologjisë apo kanceri i gjirit tingëllon si një fjali. Por sot ka një mundësi për largimin radikal të kancerit foci me shërim të plotë. Trajtim efektiv të kancerit të gjirit përfshin heqjen kirurgjikale e tumorit. Përveç kësaj, duke përdorur kimioterapia, radiotherapy dhe hormonal destinacion përgatitjet.
  Në mënyrë që të rehabilitimit dhe trajtimin e pacientëve me kancer të gjirit mëtejshëm tregohet mbikëqyrje klinike. Shqyrtimi i parë i kryer çdo tre muaj, atëherë të paktën - çdo gjashtë muaj. Në mastectomy, se kur ju hiqni kancerin, tregon përdorimin e protezat veçanta.

  Aftësia e kufizuar në kancerin e gjirit është vendosur në rastet e mëposhtme:

 • pas një operacioni në pacientët me aftësinë e humbur për të punuar në një punë profesion fizike;

 • në prani të lidhura me komplikime transaksionit;

 • me një prognozën dyshimtë per rikuperimin në praninë e tumorit shpërndarë;

 • me përsëritjen e tumorit;

 • gjatë kimioterapi ose radioterapi;

 • Sigurisht rënda, në fazën e një sëmundje të pashërueshme.


 • Për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit duhet t'i nënshtrohen një vjetor studime Mammographic apo me ultratinguj gjirit. Dhe me shenjat e para të kancerit të gjirit duhet të zbatohet për mammologist.