Ënjtje e gjinjve - Shkaqet

Gjinjtë e fryrë mund të jetë një shenjë shqetësuese, dhe mund të jetë rezultat i dietë të pahijshme, stresi ose mjekim. Në çdo rast, duhet të përcaktojë shkakun e gjinjve ënjtje, dhe nëse është e nevojshme për të parë një specialist. Trajtimi në kohë mund të parandalojnë shumë sëmundje dhe zhvillimin e ndryshimeve patologjike në indin e gjirit.
Shkaqet kryesore
Më e zakonshme është bllokimi i qumështit të gjirit para menstruacioneve. Kjo është për shkak të ndryshimeve hormonale. Në fazën e dytë të ciklit menstrual, nivelet e progesterone ndryshojë, e cila shkakton ënjtje e gjinjve. Nëse trupi është i të gjithë të drejtë, bilanci është restauruar dhe ënjtje shkon larg. Nëse ënjtje e gjinjve para menstruacioneve të shoqëruara me dhimbje të forta, Preket fëmija vulë të vogël, e cila zhduket me fillimin e menstruacioneve, kjo është një rast për të apeluar në një specialist. Njëlloj shenjë shqetësuese është ënjtje e gjinjve pas një muaji, të cilat mund të tregojnë se si për sëmundje dhe çrregullime të fortë hormonal. Për shembull, një nga simptomat e hershme të mastitit mund të rrisë gjoksin para dhe pas menstruacioneve, i shoqëruar nga formimi i vulave të vogla.

1. Shkaku ënjtje e gjinjve në vajzat mund të jenë organet gjenitale pjekur dhe të shoqërojë këtë proces të ndryshimeve hormonale. Kur cikli menstrual krijuar është restauruar ekuilibrin hormonal, ënjtje është vërejtur vetëm në ditë të caktuara të ciklit. Nëse ka ënjtje dhe dhimbje në gjoks, është mirë që të mos nxitojnë për të anullojë këtë moshë të lidhura me ndryshimet dhe të konsultohet mammologist.
2. Ënjtje e gjinjve gjatë shtatzënisë është një proces normal. Prodhimi rritur hormon, e cila është për shkak të rritjes së kancerit të gjirit. Në ënjtje e parë tremujor sjell më siklet. Në ditët e para pas lindjes ka shënuar edhe një rritje të mprehtë në rritjen e gjirit, por pas ushqyerjes me gji është ënjtje. Arsyeja për shqetësim mund të jetë shkarkimi errët nga dhimbja biberon, vula pamjen.

3. Mbajtje Fluid në gji, si dhe të çon në ënjtje dhe parehati. Arsyeja për stagnimin e lëngshme mund të jenë ndryshimet hormonale, por zakonisht në qoftë se ënjtja nuk është i lidhur me ciklin menstrual, është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje për dietën dhe mënyrën e jetesës. Konsumi i tepërt i pijeve caffeinated, ushqime të kripura dhe yndyrore, mungesa e ushtrimit mund të shkaktojë mbajtjes fluide.
4. Gjithashtu shkaktojnë ënjtje të gjirit për shkak të mbingarkesës fluide dhe shkelje të qarkullimit të gjakut në gjoksa mund të jetë i veshur sytjena, nuk përshtatet me fut ngurtë ose fara. Liri duhet të jenë të rehatshme, të lirë, nuk shkaktojnë parehati dhe compression.

5. Pranimi i barnave të caktuara mund të shkaktojë ndryshime të caktuara në trup, të shoqëruar nga edema e gjirit. Nëse ka një marrëdhënie në mes të përdorimit të drogës dhe zgjerimin e gjirit, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj. Në raste të tilla, mund të caktohet për diuretics për të hequr lëngjeve nga trupi.
6. kontraceptive hormonale mund të shkaktojnë ënjtje e gjinjve. Në këtë rast, ju duhet të konsultoheni me gjinekologun tuaj.
7. ënjtje e gjinjve në sapolindur është mjaft e zakonshme. Hormonet nënat merrni nëpërmjet placenta te foshnja që këndon kriza hormonale tek fëmijët. Nga fillimi i javës së tretë të zhduket ënjtje. Ajo fasha kundërindikuar, ngjeshja dhe procedura të tjera. Bllokimi i qumështit nga djalë të porsalindur apo vajzë nuk ndikon në formimin e mëvonshëm të trupit dhe nuk është e rrezikshme. Nëse ënjtje të gjirit shoqërohet me skuqje, dhimbje, dhe simptoma të tjera, ju duhet menjëherë të konsultoheni me mjekun pasi kjo mund të jetë një shenjë e mastitit.

Kushti i gjirit është kryesisht i varur në veprimtarinë e të gjithë organizmit. Ënjtje e dhimbshme e gjinjve për asnjë arsye të dukshme mund të jetë një sinjal se do të lejojë kohë për të krijuar shkakun e sëmundjes dhe trupin në mënyrë.