Mamografia e gjirit

Mamografia sot është metoda më e mirë diagnostike për zbulimin apo përjashtimin e disa sëmundjeve të gjirit.
Për shkak të faktit se kjo metodë është më pak e zakonshme se me ultratinguj, gratë priren të shqyrtimit duke përdorur këtë të fundit, por kjo nuk është gjithmonë e vërtetë. Fakti që mamografia - alternativa më e mirë për zbulimin e anomalive të gjirit, në përgjithësi, ajo mund të krahasohet me X-rrezeve të bëra në disa parashikimet (në këtë rast 4).

Çfarë bën mamografia?


Me mamografia mund të zbulojë si entitet malinje dhe dashamirës.

Për shembull, mamografia identifikon kaltsynaty - akumulimin e kalciumit në indet. Ndonjëherë kjo është një shenjë e fazat e hershme të kancerit, kur ata u mblodhën në arsim të vogël, por të shumta (që do të thotë qelizat Hiperaktiviteti). Nëse kaltsynaty në përmasa të mëdha, kjo nuk është arsye për supozimin e keqdashje të jetë e mundur. Kur ndjenja nuk kaltsynaty zbuluar sepse mamografia mund të konsiderohet si e vetmja rrugë më të mirë për zbulimin e tyre.
Gjithashtu, duke përdorur këtë cysts diagnostike studiuar, madhësinë e tyre, strukturën e përafërt. Për të dalluar një cist nga tumoret, mamografia, metoda e X-ray me bazë nuk mund.

Grupi i tretë i subjekteve beninje që "sheh" mamografisë - fibroadenoma.

Si është mamografia?


Kjo është një dhimbje ekzaminim kancer mënyrë, megjithatë, në qoftë se dhimbje të gjirit, për shkak të presionit të mund të jenë të pakëndshme. Pajisja përbëhet nga dy pllaka - Workspace vendosur horizontalisht. Një grua vë në gjoks e parë pjatë fund dhe diagnostikimin poshtë në pjatë e saj të dytë të lartë dhe butësisht shtyn gjëndër qumështit. Pra, është disa fotografi nga anë të ndryshme të gjirit.
Përgatitje e veçantë për mamografia nuk është e nevojshme, por para diagnostikimin sondazh duhet të paralajmërojnë shtatzënë, ushqyerjen me gji, ose prania e implanteve, nëse është relevante.

Në ditën e një ditë më parë, mos e përdorni mjete për trupin (duke përfshirë shpirtrat) në gjoks, nuk veshin bizhuteri dhe pyesin nëse ju doni të merrni para fillimit të analgjezik nëse dhimbje gjoksi.
Rezultatet mamografia përgatitur zakonisht për disa ditë.

Kur bëni mammograms gjoksin?


Koha për të marr para-mamografia e dëshirueshme, por shqyrtimi absolutisht e nevojshme bëhet i pavëmendshëm për ditën e ciklit.
Kjo cikël ditë për të cilën mamografia është kryer, në varësi të karakteristikave individuale të trupit, por zakonisht ditët e para pas menstruacioneve - 6-12 ditë nga fillimi.

Çfarë duhet të zgjedhin: ose mamografia ultratinguj?


Për shfaqjen e përbashkët për tumore të mjaftueshme për të mbajtur një mamogram, dhe, për shembull, për të dalluar një cist nga tumoret, përshkruajnë me ultratinguj, valët ultratinguj si tumor treguar dhe kalojnë përmes kockave.

Sa shpesh mund të bëj një mamogram?


Gratë pas 40 viteve të mjaftueshme për të mbajtur një mamogram një herë në vit, edhe në qoftë se gjoksi nuk është ndjerë siklet.
Në prani të ekzaminimit malignancies duhet të bëhet 1 herë në muaj.

Teknologjitë e reja në mamografia ultratinguj


Metoda më e zakonshme e mammograms - x-ray, e cila ka disa lloje: film, projektimit dhe analoge.
Aktualisht, vendet evropiane kanë tendencë për të përdorur mamografia dixhitale, sepse ai, ndryshe nga analog (film), më shumë informativ. E rëndësisë së madhe është se rezoluta dhe mamografia dixhitale: për të zbuluar sëmundje fazë të hershme, duhet të jetë të paktën 20 pixels per mm?.
Edhe sot e popullarizuar эlektroympedansnaya mamografia, pavarësisht nga fakti se ajo u shpik nga shkencëtarët britanikë në vitin 1982. Thelbi i metodës në vlerësimin e përçueshmëri elektrike të indeve: është e njohur se indet e ndryshme kanë përçueshmëri të ndryshme elektrike, dhe për të gjetur informacion në lidhje me të diagnostikues mund të kuptoni nëse indet e prekur nga keqdashje apo jo.