Mastalgia gjirit

Dhimbje në statistikat e gjirit yspыtavaly më shumë se gjysma e grave të moshës riprodhuese. Dhimbje gjoksi, janë karakter ciklike ose josistematik quajtur kanceri i gjirit mastalhyy.

Arsyet mastalhyy


Arsyet kryesore përfshijnë nefyzyolohycheskye mastalhyy dhe faktorët fiziologjike. Kështu, ndjenja ciklik në gjoksit lidhur me ndryshimet hormonale të ciklit menstrual në femra. Kjo dhimbje ndodh pak para menstruacioneve dhe pastaj gradualisht subvencioneve. Me fillimin e menopauzës duhet të ndërpritet dhe mastalgia ciklike.

Nëse dhimbje gjoksi nuk ka lidhje me periudhave të menstruacioneve, ajo i takon patologjike. Atsyklycheskaya mastalgia është e mundshme një shenjë e një sëmundje të gjirit, duke përfshirë, duke mos përjashtuar kancerin. Kur simptoma ankthi më të mirë për ta kthyer në mammologist për shqyrtim.

Simptomat mastalhyy


Dallimet në ndjesi nën ciklike dhe patologjike thelbësore mastalhyy.

  • Kështu, simptomat e para janë dhimbje në të dy gjëndra, e cila është më shumë si një ndjenjë e plotësi dhe ndjeshmëri në rritje. Një ndjenjë e tillë është përcjellë nëpër gjoks, dhe gruaja gjithmonë e di se kur do të presin atë herën tjetër ky problem.

  • Dhimbje në atsyklycheskoy mastalhyy mbulon një gjoksin dhe zakonisht të lokalizuara në një vend të veçantë. Kur simptomat e tilla duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun.


  • Por edhe mastalgia ciklike, sipas shumë mjekëve nuk janë normale. Shkaku mujore vetëm siklet të butë në gjoks, sikur ndjenjë shumë e pakëndshme, duhet të mendojnë për shkaqet e këtij fenomeni. Besohet se dhimbje gjoksi mastalhycheskye shkaktuar nga pabarazitë hormonal, dhe kështu çdo mastalgia kërkojnë trajtim.

    Pas shqyrtimit, duke përfshirë historinë mjekësore, prekje, ultrazërit dhe ekzaminimin mamografia, mjeku do të ju përshkruaj korrigjim hormonal, dietë të veçantë, duke marrë vitamina dhe një mënyrë jetese të shëndetshme.