MRI e gjirit

Breast MRI - një procedurë shumë e rëndësishme diagnostike që mundëson për të marrë gjëndër më të sakta foto, duke lejuar mjekët të besueshme të përcaktuar prania ose mungesa e ndryshimeve në gji. WFP zakonisht plotëson mamografisë dhe gjirit ultratinguj. Konsideroni avantazhet e MRI:

 • për MRI nuk është e nevojshme për të kryer një operacion për shkak të neyvazyvnaya procedurës;

 • gjatë MRI nuk përdor X-rrezet janë të dëmshme;

 • përdorimi i MRI mundëson për të dalluar ato patologji që nuk mund të visualized me mjete të tjera;

 • MRI rezulton paçmuar në identifikimin e ndryshimeve kanceroze në gji dhe në përcaktimin fazën e sëmundjes.


 • MRI gjirit me kontrast dhe pa dallim


  Imazhe rezonancë magnetike e gjirit mund të kryhet me ose pa dallim kontrast. Pa kontrast MRI kryer për të marrë informacionin e mëposhtëm:

 • densiteti i indit te gjirit;

 • disponueshmëria e flukseve extensions qumështit;

 • prania e cysts;

 • prania e hematoma;

 • prania e këputje ose implantet rrjedhje gjoksit.


 • Përdorimi i agjentit kontrast gjatë MRI lejon për:

 • të zbuluar praninë e formacioneve jonormale në gjoks;

 • njohin dhe të dalluar mirë nga tumoret malinje;

 • të përcaktuar madhësinë dhe vendndodhjen e arsimit të mundshme patologjike;

 • konsiderojnë nyjet limfatike fryrë.


 • MRI gjirit me kontrast përfshin përdorimin e materialit të veçantë kontrasti. Kontrasti vena të kujtoj tumoret dhe për të treguar atë që ata ushqejnë enët. Gjithashtu kontrast për të përcaktuar natyrën e tumoreve (mirë apo i keq). Përdorni kundërta përforcues rrit vlerën e informacionit të imazhit rezonancë magnetike në identifikimin e kancerit të gjirit me 95%.

  MRI gjirit: Një procedurë ekzekutimi


  Miri kryejë procedurën në ditët 7-12 të ciklit dhe menopauzës - në absolutisht çdo kohë. Megjithatë, asnjë trajnim paraprak është e nevojshme.
  Për MRI është e nevojshme për të ndryshuar një këmishë, edhe pse kjo kërkesë nuk është paraqitur gjithmonë. Gjëja kryesore që nuk ka qenë në pjesët metalike veshje. Ju mund të rekomandojë një dietë para studimit, ose të përmbahen nga duke marrë medikamente të caktuara.

  Gjatë procedurës, ju duhet të shtrihen në barkun e tij, ndërsa gjinjtë duhet të lihet në vrima, të cilat janë të rrethuar nga rollers të veçanta dhe spirale. Spiral merr MRI instalimit sinjal për të krijuar imazhe të cilësisë më të lartë.

  Në qoftë se ju përdorni një agjent kontrast, ajo administrohet përmes një kateteri special vena menjëherë gjatë procedurës diagnostike.
  MRI në të ushqyerit me gji nuk është i kundërindikuar, por nënat pleqsh janë këshilluar zakonisht nuk për të ushqyer fëmijën për 48 orë, pasi procedura MRI ndodhi kur administrimin e materialit kontrast.
  Nëse pacienti është mbipeshë e MRI diagnoza mund të jetë e vështirë. Gjithashtu procedurë informues zvogëlon praninë e implantet e gjirit. Gjithashtu, në qoftë se është detyrë për të zbuluar depozitat kalcium në indet apo tumoret, MRI mund të mos jetë efektive.

  Në praninë e stimuluesit kardiak, clips vaskulare dhe pajisje të tjera metalike në gjoks, procedura e MRI nuk mund të kryhet.