Lipoma gjirit

Quajtur formimin mirë lipoma, dmth tumor në indeve dhjamore. Ajo lind në gji, por mund të lokalizoni në lëkurë, ind dhjamor, meninges, traktin gastrointestinal, kockat. Lipoma zakonisht prek gratë mbi moshën 40-50 vjeç. Nëse kjo formimi shfaqet në një moshë më të re, ajo zakonisht zhvillohet lipomatoz të shumta, ku lipomas janë gjetur në të gjitha organet, të lëkurës dhe indit nënlëkuror.

Si funksionon lipoma gjirit dhe simptomat e saj


Lipoma është një tumor i përbërë nga ind dhjamor, kështu që quhet wen. Cilësi e saj është e butë, ajo është e lëvizshme. Më të arsimit ka një formë ovale ose të rrumbullakët me një diametër prej 1-15 cm, pa kufij të qartë. Steatit rritet ngadalë, por ka raste kur ajo zhvillon të përmasave të mëdha (10 cm ose më shumë), e cila çon në të meta të ndjeshme politikisht kozmetike, ku një i gjirit është shumë më tepër se sa të tjera. Lipoma është subkutane gjirit. Nga simptomat ekzistuese lipoma gjirit përfshijnë faktin se ajo nuk ka sjellë një simptoma grua. Megjithatë, wen mund të compress indeve fqinje dhe nervore mbaresa të mëdha, duke shkaktuar dhimbje.

Lipoma: Shkaqet


Mjekësia moderne ende nuk ka dhënë një përgjigje të qartë në lidhje me lipomas shkaqet në gjoks. Ka disa mendime në lidhje me kushtet që çuan në wen:

 • E para është se arsimi në gjoks është rezultat i çrregullimeve metabolike, duke përfshirë lipidet dhe proteina. Ndikimi mund të ketë rregullim hormonal, stresi, degradimin e mjedisit.

 • Besohet, sipas të cilit, wen zhvillon në gjëndër dhjamor nënshkrimin vrimë.

 • Mbështetësit e mjekësisë tradicionale besoj Lipo rezultatin e slagging organizëm.

 • Në shumë raste nuk është një faktor i trashëguar, veçanërisht kur vendosur lypomatoze.


 • Lipoma Kanceri i gjirit: Trajtimi


  Nëse një grua me samoosmotre gjirit zbulon arsimin butë harmonishëm, ajo duhet t'i referohet mammologist. Kjo jo vetëm që do të shqyrton zemrat, por edhe të japë referime për diagnozën e gjirit lipoma, ultrazërit gjirit ose mamografisë. Gjithashtu duhet një biopsi e tumorit për të përjashtuar praninë e qelizave të kancerit. Në bazë të këtyre metodave dhe të vënë diagnozën përfundimtare.

  Në pyetjen se si për të trajtuar kancerin e gjirit Lipo, doktorët mendonin në mënyrë të qartë - heqjen kirurgjikale. Nëse gjoks arsimi është i vogël, hera e parë duke parë mammologist saj ngjitje Në intervale të rregullta. Operacion në këtë rast tregon që:

 • lipoma, rritet kanceri i gjirit;

 • ajo i jep dhimbje;

 • compressing indet fqinje dhe mbaresa nervore.


 • Lipoma vogël hequr nën anestezi lokale.
  Si për të madhe Wen, operacioni nevojshme. Përkundër faktit se gjirit lipoma asnjë rrezik për jetën e gruas për shkak se rrallë degjeneron në një tumor malinj, largimi i tij është i nevojshëm për shkak të defektit kozmetike. Në formacionet e mëdha deri në 10 cm në diametër dhe më operacion është kryer nën anestezi të përgjithshme, por gruaja 2 nata është lëshuar në shtëpi. Gjëja kryesore është për të hequr lipoma ishte i plotë. Në qoftë se vetëm një numër i vogël i shell ose kapsule, rikthim ndodh lyth.

  Pavarësisht popullaritetit të mjekësisë alternative, trajtimi i mjeteve të kancerit të gjirit lipomas popullore pamundur. Për më tepër, përpjekjet për të marrë kompresorë shpëtoj Wen, kremra ndonjëherë të rrezikshme, sepse ndonjëherë ndërhyjnë njohin tumor malinje.