Kaltsynaty në gji

Kaltsynaty në gji - depozitat e kripës në indet që nuk janë zbuluar nga prekje, por të dukshme në X-ray dhe mamografia. Shfaqja Kaltsynativ tregon sëmundje të ndryshme të gjoksit dhe kërkon në thellësi diagnostifikim.
Në mënyrë tipike, këto tumore janë të dyshuar për shkakun e kancerit, por në praktikë prania e tyre nuk është gjithmonë tregues i kancerit të gjirit. Para së gjithash, i kushtoj vëmendje të karakterit të tyre, të shumta gjoks të vogël kaltsynaty mund të tregojë si fazat fillestare të kancerit, dhe në lidhje me proceset nezlokachestvennыh dhe kaltsynaty individuale në gji të lidhur me kancer është shumë e rrallë.

Kaltsynaty në gji - Shkaqet


Shkaqet e kaltsynativ në gjëndrrat e qumështit mund të quhet i bazuar në vendndodhjen e tyre. Kështu, llojet e mëposhtme kaltsynativ:
1. Dolkovыe kaltsynaty - ndodhin në sëmundje beninje të tilla si gjirit adenosyl, adenosyl skleryzyruyuschyy, cysts, sëmundje fibrocystic gjirit. Kur X-ray hulumtime kaltsynaty Fibrocystic janë formuar gota dhe një projeksion lateral duket si një hënë. Kështu, në qoftë se formimi kripa duken tamam arsyeja për pamjen e tyre është e qartë një proces i mirë.

2. Protokovыe kaltsynaty - nga ana tjetër, është i ndarë në dy lloje:

 • dendur, krimb, janë të pasur sipas llojit. Shkaku i kaltsynativ tillë të jetë kanalet эktazyya qumësht ose mastitit plazmotsytarnыy. Nëse kaltsynativ përshkruan fuzzy, i kryer diagnostifikimit të tjera për të përjashtuar kancerin e gjirit jo-invazive;

 • shumta pika e vogël kaltsynaty vendosur mbi llojin e lëkurës gjarpër tregojnë praninë e jo-invazive, vnutryprotokovoho kancerit të gjirit.


 • 3. Stromal kaltsynaty - fybroadenomah lokalizuara, cysts yndyrore, muret e enëve të gjakut. Diagnozë tyre është e lehtë për shkak se ata janë mjaft të mëdha dhe pa formë. Nëse edukimi shumë të vogla dhe të shpërndara, kanë nevojë për diagnoza të mëtejshëm.


  Duke përmbledhur, mund të themi se kaltsynat - një zonë e zëvendësimit të indeve ndryshuar në mënyrë të pakthyeshme ose të vdekur si rezultat i ndonjë procesi inflamator në të cilën kripera kalciumi janë depozituar. Kështu simptomat e sëmundjes mund të jetë, ose mund të jetë i padukshëm. Më pak kaltsyantы formuar nga metabolizmin e kalciumit në trup.
  Në diagnostikimin shkaqet e kaltsynativ parimit, i cili thotë se më shumë depozitat kripë dhe më të vogla që janë, aq më e madhe mundësia e kancerit të gjirit.

  Kaltsynaty në gji - Trajtimi


  Gjëja e parë që bëni kur ai zbulon një të dyshimtë formë kaltsynativ gjirit dhe vendin - të shpenzojnë atë dhe diagnozën diferenciale përfshirë biopsi. Nëse studimet e mëtejshme tregojnë mungesën e kancerit të gjirit (dhe kjo ndodh në rreth 80% të kaltsynativ zbulimit), nuk ka trajtim të veçantë, duke përfshirë kirurgjikale e këtyre tumoreve është kryer.
  Në identifikimin e comorbidities që provokojnë depozitat kripë në indet, duhet trajtimi i tyre. Që kjo është shpesh Fibrocystic adenozы sëmundje të gjirit dhe pastaj të përshkruajnë terapi të hormoneve dhe të jetesës. Kaltsynaty sigurisht mbetet në indet, por ata nuk përbëjnë rrezik. Një grua duhet të marrë parasysh vetëm faktin se organet tjera të trupit mund të jenë të prirur për kalcifikim.