Kanceri i gjirit


Kanceri i gjirit, me fjalë të tjera karcinomës së gjirit - është një prej kancereve më të zakonshme. Diagnoza vonë, qasja e gabuar për edukimin e pacientit - e gjithë kjo çon në vdekshmërinë e lartë në mesin e grave të reja në mbarë botën.
Armiku duhet të dini në person, kështu, atëherë ne do të ju tregojë për llojet kryesore të kancerit të gjirit, si ta njohin atë në fazat e hershme dhe trajtimin e kësaj sëmundjeje të tmerrshme.

Tumoret e gjirit shpesh janë epiteliale, dhe për ta tumor termi.

Llojet histologjike e kancerit të gjirit • Protokovaya tumor i gjirit. Ky lloj i tumorit është dy llojesh - tumor jo-pushtuese dhe pushtuese të protokovaya gjirit. Quajtur carcinoma noninvasive in situ është faza e parë e sëmundjes. Relativisht të mirë të trajtimit. Nëse diagnoza në këtë fazë - moti është i favorshëm, shpesh gratë pas terapi adekuate mund të çojë një jetë normale. Protokovaya kanceri i gjirit invazive është 75% e të gjitha tumoreve të diagnostikuar të gjirit. Shpesh metastasizes në nyjet limfatike është një formë agresive e kancerit;

 • Dolkovaya tumor i gjirit. Si tumor protokovaya, ka dy subtipeve - in situ (jo-invazive) dhe dolkovaya invazive tumor i gjirit. Më të prekur nga kjo grua fshikulloni në periudhën e predmenopauzalnom. Më pak të zakonshme se protokovaya pushtuese tumor, por në qoftë se qelizat e kancerit lobular anormalnыe u përhap me shpejtësi në të gjithë sipërfaqen e gjirit. Shpesh, tumoret gjenden në të dy zemrat;

 • Mucinous karcinoma e gjirit. Mucinous karcinoma e gjirit është një formë e rrallë e kancerit te gjirit. Kjo ndodh më shpesh në shtatë top dhjetë jetës dhe karakterizohet nga kanceri anormalnыe qelizat prodhojë mukozë ", që mbush kanalet dhe lobules e gjirit. • Simptomat e kancerit të gjirit


  Në fazat e hershme të kancerit të gjirit mund të ndodhë pa simptoma: nuk ka dhimbje, nuk ka siklet pacienti nuk ndihet. Por në qoftë se ju vuri në dukje në simptomat e mëposhtme - kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor:

 • ndryshuar formën dhe madhësinë e gjirit;

 • "Lëvozhgë portokalli" në gjoks, apo ndonjë ndryshimi tjetër;

 • përmbysja e fundit të dalë ose të lëkurës ndryshon formën e saj;

 • shkarkimit nga gjiri, veçanërisht të përgjakshme. • Trajtimi i kancerit te gjirit invazive


  Trajtimi i kancerit te gjirit invazive eshte heqja kirurgjikale e tumorit, dhe, në disa raste, një mastectomy total (heqja e gjirit).

  Edhe në mungesë të nyjave limfatike për ekzaminim dhe ultrazërit gjatë operacionit mjeku duhet të marrë një biopsi (mostër) e nyjet limfatike axillary për besimin është se kanceri nuk i përhapur.
  Nëse heqja e tumorit me ruajtjen e gjirit, të jetë i sigurt për të marrë një kurs të radioterapisë, të cilat në mënyrë të konsiderueshme (me 70%), zvogëlon rrezikun e rikthim.
  Gjithashtu, radioterapi - një mjet i rëndësishëm për të "Forcimi" rezultateve gjithsej mastectomy. Është e rekomanduar në rastet e:

 • kufijtë pozitive kirurgjike - kur skajet e indeve janë mënjanuar qelizat e kancerit;

 • Tumoret primare të mëdha se 5 cm;

 • Përfshirja e 4 ose më shumë nyje limfatike.


 • Është e rëndësishme të dini se kanceri i gjirit - është diçka që mund të ndodhë për të gjithë. Prandaj, lista e provimeve vjetore të detyrueshme parandaluese, përfshin ekzaminimin e gjirit me një gjinekolog. Pra, kini kujdes, të kujdeset për shëndetin tuaj!