Kur bëni ultratinguj gjirit

Ultratinguj - kjo është procedura më e zakonshme dhe më pa dhimbje për eksplorimin e gjëndrrat e qumështit. Duke përdorur ultratinguj mund të shqyrtojë fushat dyshimta të gjirit, vazhdimisht të inspektojë të gjitha segmentet dhe pas krahasimit të këtyre rezultateve me prekje dhe mamografia për të bërë një diagnozë.

Gjatë një ultratinguj gjirit mund të zbulohet cysts dhe manifestime tjera të Inflamacioni i gjirit dhe tumoreve beninje - lipoma dhe fibroadenoma, formacionet malinje. Kur me ultratinguj kryhet formacione birë që shkaktojnë dyshime. Para se mjekët drejtuar kur ndjenja në gjendje për të zbuluar tumoret.


Mbi kraharorin me ultratinguj mund të përcaktojë jo vetëm strukturën e gjirit, por edhe për të vlerësuar gjendjen e nyjave limfatike, të cilat manifestohen shenjat e kancerit të gjirit. Kjo metodë mund të zbulojë arsim shumë të vogël që të arrijnë një diametër prej 5 mm dhe të ushqyerit me ultratinguj gjirit - është vetëm provim rruga gjirit.

I pyetur kur bën me ultratinguj gjirit Organizatës Botërore të Shëndetësisë rekomandimin e shpenzimeve përgjegjës herë në 1-2 vjet për të gjitha gratë mbi moshën 35 vjet. Pasi kaloi 50 vjet tregon ultrazërit gjirit dy herë në vit.

Në onkologji, ndërsa me ultratinguj mund të diagnostikojnë mastitë ndryshme dhe tumoreve beninje.

Kur më të mirë për të bërë ultratinguj gjirit?


Nëse ne flasim për kur pikërisht kjo është ajo që cikli ditor të bëjë me ultratinguj gjirit, ajo është e mirë për të bërë atë gjatë gjendjes hormonale e mendjes. Kjo periudhë është shumë e ndryshueshme dhe varet nga gjatësia e ciklit dhe për çdo grua individuale. Mesatarisht, kjo periudhë është 4-8 ditë nga fillimi i menstruacioneve (rasti i një cikli 28-ditore). Termat dhe ultratinguj gjirit deri 5-14 ditë të ciklit menstrual.


Indikacionet për gjoksin me ultratinguj:


  • përzgjedhjes kontraceptive hormonale;

  • Disponueshmëria e sëmundjeve gjinekologjike;

  • mosfunksionim të vezoreve;

  • trauma gjoks;

  • Përveç mamografia në predmenopauzalnoho gratë e moshës;

  • Diagnoza e cysts dhe tumoret zbuluara nga prekje;

  • Vlerësimi i proteza silikoni.  • Ku ultratinguj gjirit?


    Referojuni qendrat e specializuara personel nga profesionistë kompetentë doktrinë për gjitare dhe gjinekologë. Kjo do t'ju shpëtojë nga përvoja nëse Teknik me ultratinguj të papërvojë do t'ju kërkojë një diagnozë të gabuar.