Ndryshimet Involutional në gji

Shumë gra në periudhën postklimakterychnomu shkoni te mjeku në lidhje me rritjen e madhësisë apo ndryshuar formën e gjirit. Ajo frikëson ata, për shkak se, sipas shumë, kjo mund të ndodhë vetëm në tumor. Por mjeku vënë diagnozën "ndryshime fijor involutive në gji." Ky kusht i referohet moshës lidhur me ndryshimet normale.
Fazat Mosha e gjirit
Formë dhe madhësia e gjirit varet nga sasia e hormoneve të cilat janë të prodhuar nga trupi femëror. Gjendja e kancerit të gjirit prek pothuajse 15 hormoneve të ndryshme të tilla si progestin, estrogjenit ose testosterone. Si gjirit mund të përcaktojë moshën dhe gratë hormonal. Sepse ajo ndryshon kur ndryshon madhësinë dhe strukturën e gjirit. Gjëndër qumështit gjatë jetës së një gruaje kalon nëpër tri faza të zhvillimit. • Periudha lindja e fëmijëve zakonisht zgjat për 45 vjet dhe karakterizohet nga një numër i madh i indeve të gjëndrave të gjirit. Pas dorëzimit, elementet e mëposhtme janë përgjegjës për laktacionit.

 • Në menopauzës - deri në 50-55 vjet është gradualisht duke zëvendësuar indet gjëndrave në dhjamor dhe fibroze. Ky proces është më e shpejtë në pjesët më të ulta dhe të mesme të gjirit.

 • Periudha e fundit - të vjetra. Ajo karakterizohet nga hedh lëng i lëkurës dhe pothuajse të plotë zëvendësimin e elementeve të gjëndrave ind dhjamor. • Si të njohin shenjat e ndryshimeve involutional në gji?  Shqyrtimi i jashtëm i ndryshimeve në strukturën e indeve të gjirit është e dukshme. Ata mund të shihet vetëm gjatë mamografia. Në këtë gji foto do të jenë shumë të lehta, pothuajse transparente. Në sfondin e indit dhjamor është qartazi e dukshme enët e gjakut dhe kanalet e qumështit.

  Ndryshimet Involutional gjirit lidhur me sfond hormonal të grave. Duke zvogëluar prodhimin e hormoneve femërore ind gjëndrave gradualisht bëhet më e hollë. Kjo situatë nuk është konsideruar si një sëmundje dhe nuk kërkon trajtim të veçantë. Por ndonjëherë Prevalenca e ndryshimeve involutional në gji ndodh në të rinj, nuk ka dhënë ende lindur. Ky proces patologjik që përfshin një shkelje të sfond hormonal. Ajo mund të jetë një shenjë e sëmundjeve gjenitale. Prandaj, në këtë rast sa më shpejt të jetë e mundur për të gjetur shkakun e ndryshimeve involutional në gji që të trajtimit të hershëm dhe të ndaluar degjenerimin e indeve.


  Mënyra më e lehtë për të parandaluar këtë gjendje. Për të ndryshuar hormonal ndodhur që një grua nuk duhet të pinë duhan, pini alkool, të angazhohen në punë të rënda fizike. Në rrezik janë edhe ata të cilët rregullisht ha paplotë dhe jo duke fjetur sa duhet, pak është jashtë dhe udhëhequr një mënyrë jetese i ulur. Shpesh ndryshimet në indin e gjirit ndodh në lindjen e gjatë, ata të cilët nuk janë të gjirit ushqyer fëmijën apo duke bërë aborte. Për të parandaluar një gjendje të tillë duhet rregullisht vizitojnë gjinekologun dhe mammologist në kohën që ata vënë diagnozë të saktë.


  Si është trajtimi ynvolyutyvnыh ndryshimet e gjirit?  Shpesh kjo gjendje e moshës riprodhuese lidhur me sfond hormonal. Prandaj, trajtimi hormonale terapi zëvendësimi i tij është përshkruar. Kjo ndodh gjithashtu se ndryshimet involutive janë të shoqëruara me mastodyhenyey - gjendje e dhimbshme. Në këtë rast, pacientët janë caktuar inflamator, analgjezik dhe droga qetësues. Ndonjëherë duke ndryshuar strukturën e indeve të gjëndrave kundër sfondit të sëmundjeve gjinekologjike, kështu që ne kemi nevojë për të trajtuar, sidomos ata.


  Si një grua masë paraprake duhet të heqin dorë nga zakone të këqija, të përshtatur dietën dhe gjumin, për të shmangur stresin dhe më shumë shëtitje në ajër të pastër. Veçanërisht e dobishme për shëndetin e gjirit përfshijnë ushqime të pasura me vitamina A dhe C.