Rritja e gjirit

Rritja e kancerit të gjirit tek gratë (ose gynecomastia) është e vërtetë dhe të rreme.

Arsyet për zgjerimin e gjiritRritja e gabuar është për shkak të akumulimit të tepërt të shtresës së nënlëkurës yndyrë dhe arsyen e saj - zakonisht peshë të shpejtë mbingarkesë apo trashje. Një rritje e vërtetë është për shkak të rritjes së indeve të gjëndrave të gjirit. Kjo ndodh në sëmundje të ndryshme të gjirit dhe hormonal ndryshimet në trupin e femrave. Gjatë shtatzënisë gjinjtë e grave rrit fiziologjikisht nga përgatitja e indeve gjëndër për prodhimin e qumështit. Dhe për të rritur dhe ndjeshmëri të gjirit në prekje në fazat e ndryshme të ciklit menstrual apo përgjithmonë - kjo është më tepër një shenjë e sëmundjes.

Rritja e gjirit butësi


Zgjerimit të gjirit është edhe simetrike dhe asimetrike. Nëse rritur vetëm një gji - një shenjë e proceseve pjesa më e madhe beninje dhe malinje në të. Dypalëshe në rritje gjëndra dhe dhimbje shpesh gjatë mastitë për shkak të shkeljes së hormonal një gruaje (të madhe të estrogjenit dhe progesterone mangësi).
Në qoftë se një rritje në vulat e qumështit gjëndër të shfaqet brenda tij, dhe dalë deformuar ndryshon kancerin ngjyra, ka një lloj ndryshimi të lëkurës " lëvore limoni dhe rritjen e nyjave limfatike regjionale rreth gjëndër, ka sanious apo shkarkesë të përgjakshme nga dalë - një shenjë e një tumori malinj brenda saj.

Rritja e dhimbje dhe kanceri mund të jetë beninje - me mastitë, një inflamacion i gjëndër, prania e cysts brenda tij, si pasojë e traumave, pasi duke marrë medikamente të caktuara (të tilla si ilaqet kundër depresionit).
Për diagnozën e procesit beninje dhe malinje, përveç ekzaminimit nga një mjek kryerjen e një mamogram, e cila ndihmon të diagnostikuar sëmundjen kryesore të gjirit.