Polip gjëndrave-fijor endometrial

Nën termin "polip gjëndrave-fijor endometrial" zakonisht i referohet një të vogël, gungë kufizuar mukozale të murit të mitrës. Ky emër është patologji e dukshme që ndodh lezione kryesisht endometrial, pra, rreshtim e brendshme e mitrës.
Çfarë është gjëndrave-fijor polip?
Në vetvete, ky arsimi është natyra mirë. Karakteristikë e saj është që rritja (rritja) është në drejtim të kavitetit mitrës.
Zakonisht në strukturën e tumoreve të marra për të siguruar struktura të tilla si këmbë dhe trup. Në shumicën e rasteve, ajo shfaqet në mitër. Prandaj, me rritje polip të përmasave të mëdha, mund të jetë mbivendosje i plotë ose i pjesshëm i kanalit të qafës së mitrës.

Kjo shpjegon faktin se polip i gjëndrave endometrial dhe shtatzënia - gjëra të papajtueshme, dhe në qoftë se një grua ka menaxhuar për të mbetur shtatzënë, ajo zakonisht vjen gabim në fazat e hershme.
Cilat janë shkaqet kryesore të gjëndrave-fijor polip endometrial?
Arsyet për zhvillimin e vendosur endometrial polip, dhe simptomat e tij ndonjëherë mund të ngatërrohet me patologji të tjera gjinekologjike. Prandaj, ju duhet të dini saktësisht se çfarë mund të çojë në sëmundje. Më të zakonshme janë:

 • Sharp mosfunksionim, papritur e vezoreve, në veçanti - nuk arrijnë procesin e prodhimit të hormoneve seksuale. Kështu, mundësia e rritet polip ashpër kur prodhimin e progesterone reduktuar, së bashku me një rritje në sintezën e estrogjenit. Si rezultat - prodhuar inflamacion në endometrium, e cila më pas kalon menstruacioneve nuk refuzohet, por rritet në madhësi.

 • Dëmtuar funksionin e veshkave gjëndra dhe mund të çojë në sëmundje. Arsyeja është se disa hormone sintetizohet drejtpërdrejt nga kjo gjëndër.

 • Shpesh sëmundja është rezultat i proceseve metabolike në trup. Rreziku i patologjisë rritur në gratë me trashje, diabet, hipertension.

 • Përdorimi i zgjatur i kontracepcionit intrauterine gjithashtu shpesh çon në formimin e polyps.

 • Prania e dështimeve në të kaluarën, ndonjëherë mund të jetë një parakusht për zhvillimin e sëmundjes.


 • Që tregon praninë e mitrës polip gjëndrave-fijor?
  Zakonisht gjendja ndodh kohë të gjatë pa asnjë simptomë që vetëm shtyn fillimin e trajtimit. Shumica e praninë e polyps në mitër dëshmohet nga paraqitja e simptomeve:

 • diktim që janë të palidhura me hënë;

 • dhimbje në bark të ulët pothuajse menjëherë pas marrëdhënieve seksuale;

 • Alokimi rëndë mujore;

 • rritur shkarkimin normale fiziologjike vaginale.


 • Me sa duket, shumica e simptomave jo-specifike, për të identifikuar shkakun e shfaqjes së tyre duhet të kontaktojnë një gjinekolog.

  Si është trajtimi-fijor polyps endometrial gjëndrave?
  Trajtimi kryesor për polip gjëndrave-fijor endometrial - kirurgji. Kështu, turistik parë për hysteroscopy diagnostikuese, në të cilën pjesë të indeve (fragmente gjëndrave-fijor e polip endometrial) është marrë për analizë dhe të vendosë nëse të fshini atë dhe mënyra.
  Shumica kirurgët praktikuar marrë në konsideratë nevojën për të hequr polip. Është arsyetuar me faktin se ka një probabilitet të lartë e tranzicionit në një formë malinje të arsimit. Kur operacion kryhet me heqjen e plotë të heqje polip e zonave endometrial të cilën ajo është bashkëngjitur.