Inflamacioni i gjirit

Shpesh nënat e reja, së pari të ushqyer qumështin e nënës fëmija, u përball me një problem të tillë si inflamacion i gypit kraharorit të gjirit ose me fjalë të tjera, mastitit. Në këtë rast mastitë laktacionit. Por sëmundja mund të ndodhë jo vetëm në gratë gjatë laktacionit, por kur kanceri i gjirit lëndimi, implantimi i trupave të huaj në të, vlon, xhevairi, kur inflamacion depërton në shtresat e thella të indeve të gjirit (mastitit nelaktatsyonnыy).

Inflamacioni i gjirit të dallohen nga sëmundje të tjera inflamatore të lëkurës së gjirit dhe indin nënlëkuror (abscesi, smerald, celuliti, i thatë, erizipelë), e cila është quajtur edhe paramastytom.

Simptomat e kancerit të gjirit inflamatore


Inflamacioni i gjirit zakonisht fillon me fazën e lëngshëm, e karakterizuar nga prania e shurdhim dhe dhimbje në gji, ethe, të dridhura, djersitje e harlisur. Kjo rrit gjoksin, lëkurën mbi blushes e saj dhe të bëhet e dhimbshme në të prekur. Vëllimi qumësht Stsezhyvaemoho është zvogëluar.

Nëse në këtë fazë nuk ka asnjë trajtim ose ajo është kryer në mënyrë korrekte, ka përkeqësim. Skuqje e lëkurës mbi zonat e përflakur gjëndra rritje, kjo zonë në mënyrë të qartë dallueshėm.
Flehmonoznuyu Next mastitit hyn në fazën në të cilën procesi inflamator përfshirë nyjet limfatike, gjëndër vetë rritje të mëtejshme dhe në lëkurë në ngjyrë saj kaltërosh bëhet.
Në skenë ka zona gangrenizuar dhe nekrotike flluskë me përmbajtje të errët të gjakut. Edemë shtrihet në indet e afërt.

Pas 3-4 ditësh zhvillon mastitit karakterizohet abstsedyruyuschyy rritje të mëtejshme në temperaturë. Zona Ynfyltrovannыy është mjaft kanceri dhimbshme në zemrën e tij nuk është zbutur, duke treguar fillimin e abscesit.
Kur Inflamacioni i gjirit nuk është i lidhur me laktacion, simptomat shfaqen jo aq të ndritshme. Në fillimin e sëmundjes gjithë dhimbje që shoqërohet me infeksione primare fokus (vlon, xhevairi, lëkurës plagosur). Pastaj nuk është inflamacion i indeve të gjirit.

Si për të trajtuar inflamacion i gjirit?


Për të trajtuar Inflamacioni i gjirit duhet të trajtohen shumë seriozisht dhe jo për vetë-mjekoj.
Trajtimi konservativ i kancerit të gjirit inflamatore përfshin përdorimin e barnave anti-inflamatore dhe krijimin e pjesës tjetër të hekurit. Një grua është zakonisht rekomandohet regjim shtrati me shtimin e gjirit pozicion të ngritur duke përdorur zakonshëm ymmobylyzuyuschyh sytjena apo mbështet gjëndër.
Nëse gji përflakur, atëherë për të reduktuar prodhimin e qumeshtit reduktuar sasinë e marrjes fluide, të emërojë Sinestrol, pastrues kripur, Dyэtylstylbestrol, kamfor.

Në fazat fillestare të sëmundjes ne rekomandojmë aplikuar ftohtë për feedings gjirit, si dhe zbrazjes plotë të gjirit (aplikimin më të shpeshtë apo pompimit qumështit qumësht).
Në fazat e mëvonshme mund të përdorin antibiotikët, bllokada novokaina.
Nëse ka ekzemë, abscesi i hapur, dhe të ushqyerit gjëndër prekur ndaluar përkohësisht. Pas kirurgji merr antibiotikë, zgavër abscesi është e larë me chlorhexidine, dioksydynom ose furatsyllinom me çdo ditë në ndryshim dressings.

Për të shmangur inflamacion të gjirit, ju duhet të:

  • saktë të vënë fëmijën në gji;

  • ushtrim të ushqyerit nuk është me orë, dhe kur fëmija dëshiron për të ngrënë, pa kufi të kohëzgjatjes dhe frekuencën e feedings;

  • Trajtimi në kohë e çara në dalë;

  • nuk shprehin qumësht pas të ushqyerit për të parandaluar zhvillimin e saj të tepruar dhe stagnim.