Ngritje në fuqi dhjamor i gjëndrrat e qumështit

Dëgjimi diagnozën e dhjamor gjirit ngritje në fuqi disa gra bien në panik. Por a është me të vërtetë aq serioze sa duket në shikim të parë?
Ngritje në fuqi dhjamor gjirit është procesi i zëvendësimit të indeve të gjëndrave në ind lidhës dhe yndyra. Ky proces i natyrshëm ndodh në gratë pas menopauzës ose pas të ushqyerit e qumështit të gjirit fëmijë që shkaktojnë ngritje në fuqi në fakt, në të dy rastet janë ndryshimet hormonale.
Patologjia apo jo?
Proceset ngritje në fuqi që ndodhin me gji gratë pas 40 vjeç, dhe pas ushqyerjes me gji konsiderohen fiziologjikisht normale. Në këtë rast, ngritje në fuqi gjirit nuk është një sëmundje. Por kjo është krejt tjetër gjë kur procesi është gjetur në gratë e reja nulliparous. Zhvilluar në një të rinj dhjamor mosha gjëndër ngritje në fuqi mjekët alarmante, pasi këto ndryshime janë dëshmi e problemeve serioze me shëndetin e grave. Kjo është arsyeja pse gratë e moshës riprodhuese kanë dy herë në vit t'i nënshtrohen provimit nga gjinekologu, të mos humbasë fillimin e sëmundjeve të rënda.

Në rast të dyshuar gruaje ngritje në fuqi yndyror emëruar një ekzaminim të veçantë për të përjashtuar sëmundje endokrine. Nëse mamografia konfirmon diagnozën, gruaja treguar në rrjedhën e trajtimit.

Simptomet e ngritje në fuqi yndyror të gjëndrrat e qumështit


Karakteristika specifike në ngritje në fuqi dhjamor e gjëndrrat e qumështit që mund të jetë njoftimi në samoosmotre jo.
Identifikimi ndryshime në strukturën e gjirit është nëpërmjet pajisjeve të veçanta mjekësore. Metoda më e saktë e diagnozës së kësaj gjendje është konsideruar mamografia, e cila bën të mundur për të njohur patologjinë në fazat e hershme të zhvillimit të saj. Ultratinguj gjirit në këtë drejtim - Metoda më pak informative.

Kur ngritje në fuqi e kancerit të gjirit në radiografitë duken mjaft të ndritshme. E pra e dukshme me kanalet e qumështit, enët e gjakut, fillesa ind lidhës.
Gjithashtu për diagnozën e kësaj gjendje si një thermography metodë shtesë të përdorura, duktohrafiya, tomography llogaritur, të marra testeve për zbulimin e nivelit të hormoneve.
Në sfondin e ngritje në fuqi mund të ndodhë dhe të sëmundjeve të tjera - mastodyhenyya lidhur me dhimbje të forta në gjoks. Në radiografi zbuloi ngritje në fuqi yndyror shprehur grimcave yndyrë dhe fillesat fijor.

Ngritje në fuqi Trajtimi yndyror nga gjëndrrat e qumështit


Pas zbulimit të kësaj gjendje në një grua e re, një mjek duhet të përcaktojë shkakun që e ka shkaktuar atë, dhe vetëm pastaj të fillojë trajtimi.

 • Nëse shkaku është çrregullime endokrine, gruaja emëruar terapi zëvendësimi të rivendosur ekuilibrin hormonal në trup.

 • Nëse ka komplikime në formën e patologjisë fokale (parregullsive përafërt sipërfaqësore, vulën në gjoks) terapi mjek i zgjedhur në mënyrë individuale.

 • Nëse ka mastodyhenyya, terapia caktuar painkillers anti-inflamator dhe qetësuesve. Nëse efekti i dëshiruar nuk është arritur, trajtimi duke përdorur hormonet anabolic.


 • Ngritje në fuqi yndyror Parandalimi i gjëndrrat e qumështit


  Masat për të parandaluar zhvillimin e kësaj gjendje janë si më poshtë:

 • Aktiviteti i moderuar fizik;

 • Ushtrimi i rregullt në natyrë;

 • Regjimi racionale të punës dhe pushimit dhe gjumë të mirë;

 • duke shmangur situata të vështira;

 • ushqyerit me përfshirjen në dietë e ushqimeve të pasura me vitamina A dhe C.