Fibroadenomatoz përhapur gjirit

Gjirit Fibrocystic (përhapur sëmundje fibroadenomatoz gjirit Reclus, adenosyl Fibrocystic sëmundje) i referohet predopuholevыm shtete. Përfaqëson një gamë të çrregullimeve që janë karakterizuar origjinën dyshormonalnoe dhe raporti patologjike e indeve epiteliale dhe lidhës të gjirit.
Lines
Ka dy lloje kryesore të gjirit fibroadenoma përhapur, proliferative dhe neprolyferatyvna. Ata ndryshojnë raportin e fibroze, lidhës dhe gjëndrave indin e gjirit.

Shkaqet
Shkaku kryesor i përhapur, zemrat fijor janë çekuilibër fybroadenomatoza e hormoneve seksuale sintezë. Ky çekuilibër mund të jetë shkaku:

 • Sëmundje ovarian;

 • sëmundje tiroide;

 • problemeve në sistemit endokrin të trupit femëror;

 • sëmundje të mëlçisë.


 • Të gjitha këto organe janë disi të përfshirë në sintezën e hormoneve apo tërheqjen e produkteve të tyre kalbjes. Prania e ndonjë mosfunksionim të këtyre organeve dhe të çon për të përhapur (cistike) fybroadenomatoza gjirit.

  Shenja
  Si rregull, para se një cikël i ri menstrual të grave ankohen për dhimbje të mprehta dhe ënjtje, deri në plotësinë e gjinjve. Në formën e nonproliferative kryesisht në pjesën e sipërme kvandrante gjirit jashtme kur shihet mjaft i dukshëm heterogjen, grimcuar në strukturën, indet e dhimbshme.
  Trajtim
  Nëse sëmundja është zbuluar në një fazë të hershme dhe ka një formë të përhapur se nuk ishte e komplikuar, trajtimi është droga që të rivendosur ekuilibrin hormonal të trupit të femrës.

  Varësisht nga arsyet që çuan në zhvillimit fybroadenomatoza, përzgjodhi përgatitjet e duhura.
  Parandalim
  Në mënyrë për të parandaluar zhvillimin e kësaj sëmundjeje dhe diagnostikojnë atë në një fazë të hershme, një grua është e detyruar një herë në vit për të kryer mamografia dixhitale, e cila është bërë zakonisht në dy projeksione. Përveç kësaj, 1 për çdo gjashtë muaj duhet të kryhet gjoksin me ultratinguj, rezultatet e të cilave i nënshtrohen këshillim oncologist-mammologist. Këto masa do të diagnostikuar sëmundjen në një fazë të hershme në të cilën ajo është mjaft e lehtë për të kuruar.