Tumoret beninje të gjirit

Tumoret beninje të gjirit dalin nga proceset që çojnë në shkeljen e të raportit të komponentëve epiteliale dhe indeve lidhës. Rezultati është rritje e tumorit. Tumoret beninje të gjirit karakterizuar nga karakteristikat e mëposhtme:

 • Rritja e ngadaltë e arsimit;

 • lëvizshmërisë, nespayannost të indeve përreth;

 • Nuk ka shfaqje metastatic.


 • Specifikimet e listuara korrespondojnë me sëmundje më të zakonshme të gjirit, të tilla si fibroadenoma, kist, lipoma, intraductal Papilloma dhe llojet e ndryshme të mastitit.

  Shkaqet e sëmundjes beninje të gjirit


  Sëmundje beninje të gjirit që rrjedhin nga ndikimi i faktorëve të ndryshëm. Midis tyre duhet theksuar kushtet e mëposhtme:

 • Fillimin e hershme të menstruacioneve dhe më pas menopauzës.

 • Prania e kancerit të gjirit në të afërmit në linjë nënës.

 • Përçarje e gjëndrave endokrine dhe, rrjedhimisht, cikli menstrual.

 • Situata të vështira, veçanërisht zgjatur tendosje nervor.

 • Sëmundje gjinekologjike.

 • Një shtatzëni vonë i parë (pas 35 vjetësh).

 • Inflamacioni i gjirit.

 • Trashje.

 • Diabeti dhe rezistenca e insulinës.

 • Është vërtetuar se formimi i tumoreve beninje të drejtpërdrejtë ndikon në nivelin e estrogjenit. Nën ndikimin e këtij hormoni rritet përhapjen e epitelit të alveole, kanalet dhe stimuluar aktivitetin e elementeve të indeve lidhës.


 • Simptomet e tumoreve beninje
  Simptomë kryesor i sëmundjes beninje të gjirit është një vulë, e vendosur për të prekur si "gunga". Në karakteristikat e veçanta të kësaj sëmundjeje është dhimbja. Që nga mesi i menstruale intensiteti dhimbje gradualisht rritet. Vetëm para se dhimbja menstruacioneve arrin kulmin e saj në ashpërsi, ndonjëherë bien ndesh me shkaqet e bardhë siklet. Një muaj pas dhimbje ulur ndjeshëm. Këto ndryshime janë për shkak të luhatjeve të estrogjenit dhe progesterone.

  Në papillomavirus, të vendosura brenda kanalet, pamjen e shkarkimit transparente nga dalë.
  Identifikimi tumor beninje të gjirit është e mundur me gji vetë-studim që është inspektimi dhe prekje. Çdo konsolidimi - është një rast për të shkuar në këshillim mammologist. Që ky përcaktim formimi mirë apo i keq nuk është e lehtë. Bëhu nyjet limfatike axillary vigjilent dhe të zgjeruar. Femrat më të vjetra se 40 vjet të tregojnë një vjetore studimet Mammographic në këtë moshë më të mirë vend ultrazërit gjirit. Në situata të dyshimta, një biopsi është bërë obligim, duktohrafyyu, Tomografi e kompjuterizuar ose mahnytnorezonansnoyu.

  Aktivitetet terapeutike
  Trajtimi i dysplasia beninje të gjirit dhe të sëmundjeve të tjera beninje varet nga madhësia, vendndodhja dhe lloji i fokusit patologjike. Në prani të cysts trajtim ndoshta konservatore. Për të hequr atë, nëse është e nevojshme duke përdorur sclerotherapy. Kjo është injektuar në zgavrën e agjentit kist sclerosing përmes të cilit muret e arsimit të rrinë së bashku.
  Vetëm trajtim fibroadenoma, lipoma dhe lyth operacioni efektiv konsiderohet. Vëllimi i transaksionet varet nga madhësia e tumorit. Dhe kjo mund të jetë enucleation e tumoreve, heqje dhe heqja e plotë e gjirit të prekur.

  Gjëja kryesore është të mos harrojmë se çdo tumoret beninje kërkojnë monitorim të rregullt.