Gjirit Halaktotsele

Kanceri i gjirit Halaktotsele është një nga varietetet e cysts, formuar nga bllokim apo pengim të qumështit. Sëmundja ndodh në gratë gji. Kur ka një akumulimi i qumështit në zgavrën cistike, e cila është lokalizuar në afërsi të dalë. Emri i dytë i sëmundjes - një cist yndyror.
Stanjacioni i qumështit në cysts zgjeruar zgavër mund të çojë në bashkimin mastitë halaktotsele ose absces gjirit.
Arsyet halaktotsele
Deri tani, shkaku i saktë i formimit kist është i panjohur. Versioni bazë është një ndryshim në vetitë fizike të qumështit ndenjur në ngushticën e kancerit. Me fjalë të tjera, nuk është një shkurtim të qumështit të gjirit. Megjithatë, me këtë sëmundje të fëmijëve të ndjeshëm, i cili hedh dyshime në këtë version.

Manifestimet
Prekje e gjirit janë disa vula, dhe në raste të tjera, me gurë arsimin. Kjo grua e shqetësuar dhimbje dhemb.
Diagnostics
Diagnoza nuk halaktotsele shkaktojnë shumë vështirësi. Metoda kryesore e përdorur në sëmundjet e dyshuar është ultratinguj gjirit. Në kryerjen mjekun e tij zbulon zgjeruar në mënyrë dramatike kanalet e qumështit, e cila shpesh ka ovoidnuyu formë.
Në kryerjen mamografia zbuloi formimin e rim harmonishëm.
Trajtim

Trajtimi kryesor për kancerin e gjirit është halaktotsele mirë-birë. Kalibrimi kryhet vetëm nën mbikëqyrjen e pajisjes tejzanor. Në rrjedhën e mjekut bën një aspiratë birë të përmbajtjes kist.
Nëse birë nuk ka dhënë rezultatet e pritura, dhe ka pasur një rikthim i kirurgjisë caktuar të hapur, në të cilën zgavrën seksion kist dhe kullimit instaluar. Nëse halaktotsele është i madh, trajtimi kryesor është heqje e pjesshme.