Breast intraductal lyth

Intraductal lyth - një njësi beninje e cila është formuar brenda kanalet e gjirit.
Ajo karakterizohet nga vogël diametër - deri në disa centimetra, dhe ndodh për shkak të çekuilibër hormonal. Kjo është arsyeja pse ajo shpesh ndodh në gratë pas 40 vjetësh, kur trupi përgatitet për menopauzë.

Simptomet e lyth intraductal


Lyth nën vnutrishnoprotokovi kancerit në rritje, e cila është e shoqëruar shpesh nga shkarkimi i rregullt nga dalë. Kjo është simptomë kryesore, për të cilat gratë janë kthyer në mammologist dhe pastaj të tregojë tumor beninje.

Shkarkimi nga dalë të shfaqet kur plagosur përhapjen papilare: lëvizje e papritur ose presion në gjoks.
Zgjedhje ngjyra mund të jenë të ndryshme: të përgjakshme, të qarta apo të gjelbër, nëse aderuar në infeksion sëmundjes.
Prekje kanal lyth ndjerë si një kryqëzim të harmonishëm.

Trajtimi intraductal gjirit lyth


Trajtimi lyth intraductal operacionale vetëm për shkak se ajo është një kusht precancerous. Ajo nuk mund të lihet i patrajtuar dhe të provoni metodat konservative, sepse çdo kohë ajo mund të kthehet në një tumor malinj.

Kirurgu heq jo vetëm lythat, por indet që e rrethon atë. Kjo është një masë e nevojshme për të përjashtuar zhvillimin e kancerit në të ardhmen, e cila, në fakt, nuk e liron pacientin nga anketat e rregullta të zonës pas një operacioni.
Operacioni për të hequr Papilloma intraductal është si vijon: kirurgu bën një prerje rreth areola për të arritur kanalet. Ajo pastaj vlerëson se si ata preken tumor, nyja heq Papilloma me indet e ndryshuar dhe mbyllet plagën.
Tërhiqe pëlhurë dërguar për studim histologjike, e cila do të saktë të dhënat mbi pastërtisë / qelizat malinje.

Gjithashtu, operacioni mund të jetë metodë endoskopike, por për të hequr strukturat, natyra e së cilës është e diskutueshme, mjekët nuk e rekomandojmë duke përdorur këtë metodë.
Pas kirurgjisë Papilloma intraductal ka madhësinë apo formën e gjirit nuk ndryshon.
Arsyeja e vetme për operacionet otsrochyvanyya në gjoksin intraductal lyth është shtatzënia: kjo sëmundje nuk është zhvillimi tipike të shpejtë, kështu që rreziku për të cilin trupi është nënshtruar nënës dhe fëmijës gjatë operacionit nuk është i justifikuar. Në çdo rast, mjeku bën një onkolog përfundimtar rekomandim mammologist.