Urinim të dhimbshme

Kur trupi ka sëmundje e sistemit urogjenital, një nga simptomat e para mund të jetë urinim dhimbje. Shumica e këtyre shkakton dhimbje kur urinimi shtrihen në prani të infeksioneve fshehur tek njerëzit.
Dhimbje në Grave
Në praktikë, gratë shpesh vuajnë nga dhimbjet në bark gjatë urinimit. Për një grua nuk është seksualisht aktive, dhimbje barku mund të tregojë disa patologji serioze në mitër apo traktit digjestiv. Por në qoftë se dhimbja intensifikuar në kohën e urinimit, inflamacion është e logjikshme të supozohet organet urinare. Uretrës në gratë ka një sasi më të shkurtër, sepse infeksionet mund grevë fshikëzës dhe kanal shumë shpejt.

Për meshkujt, simptomat tipike si dhimbje në anën e djathtë apo kërthizë, dhe në fund të urinimit në sëmundjet e sistemit urogjenital.
Dhimbje në fund të urinimit sugjeron se trupi prekur uretritin ose prostatitis. Burrat dhe dhimbje gjatë urinimit dhe gonorrea mund të sjellë ndonjë infeksion. Prostatitis mund të kenë simptoma që janë të shprehura në dhimbje të vazhdueshme në kërthizë para, gjatë, pas urinimit. Nëse keni ndjerë dhimbje, ju duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek që përshkruan gjendjen tuaj dhe të jetesës.

Sëmundjeve të tjera

  • Në fëmijëri, adoleshencës dhe moshë të re mund të shkaktojë sëmundje të tilla si glomerulonefriti, ndërsa ka dhimbje në anën e djathtë ose mbrapa dhe urina e kuqe.

  • Shumë shpesh pacienti i cili ankohet për dhimbje të vazhdueshme, ndërsa urinimi në shpinë apo bark të djathtë apo të majtë vuan nga një sëmundje të tilla si pyelonephritis.

  • Sëmundje zbaticë Vesico-ureteric nganjëherë shoqëron pyelonephritis. Kolektivisht pranishëm dhimbje tipike në anën e djathtë poshtë belit ose gjatë urinimit duke hedhur urinës në veshka.

  • Prania e gurëve në veshka mund të jetë shkaku i simptomave të pakëndshme.


  • Trajtimi i problemit
    Për të përcaktuar shkaqet e dhimbjes dhe diagnoza të veçantë të sëmundjes duhet të regjistrohen në një ekzaminim të plotë të trupit dhe të testuar për shpifje, dhe pastaj të bëjë opinion mbi sistemin urogjenital dhe mjeku juaj të zgjidhni metodën dhe mjetet e trajtimit.