Urinim i shpeshtë tek gratë - shkaqet

Shumë gra janë të njohur me problemin, kur shpesh kanë të zbrazët fshikëz. Kështu procesi i urinimit nuk mund të shkaktojë ndonjë siklet. Vetëm fakti i kësaj "sjellje" fillon të shqetësojnë gruan dhe të detyruar të mendojnë se pse kjo po ndodh - ndoshta faj ndonjë problem shëndetësor?
Normë apo Patologjia?
Para se të konsultoheni me një mjek me këtë problem, një grua duhet të shikojnë pak dhe për të kuptuar se çfarë është urinim i shpeshtë për shkak, sa herë në ditë ka për të shkuar në tualet kur ajo ndodh.

Për shembull, nëse urinim i shpeshtë pas konsumimit të disa produkteve ushqimore (çaj, kafe, birrë, pije alkoolike dhe disa pemë dhe perime) apo drogës që kanë një efekt diuretik, duke përfshirë Phytomixture të ndryshme, kjo është normale dhe jo për t'u shqetësuar rreth.
Si për frekuencën e urinimit, pastaj 10-15 herë në ditë - një variant i normës. Një tepricë të konsiderueshme të kësaj figure, natyrisht, duhet të lajmërojnë një grua.

Shkaqet e urinim i shpeshtë në vajzat dhe gratë


Shkaqet urinim i shpeshtë mund të jenë fiziologjike dhe patologjike.

Fiziologjik konsiderohet urinim i shpeshtë gjatë shtatzënisë, kur një e moshuar, ndryshimet në nivelin e hormoneve, para menstruacioneve.
Insipidus diabetit dhe diabetit janë arsyet që shpjegojnë përse ka urinim i shpeshtë.

 • Zhvillim i diabetit është për shkak të metabolizmin e karbohidrateve në trup. Urinim i shpeshtë, sidomos gjatë natës, është shenjat e para paralajmëruese të sëmundjes. Kjo është për shkak të rritur futje fluide, si në pacientët diabetit vuajnë nga etja konstante.

 • Në rastin e diabetit insipidus urinim i shpeshtë përdoret gjithashtu për shkak të një numri të madh të lëngjeve testit përmes etja pacientit torturues.

 • Përveç kësaj, udhëtime natën në banjo mund të tregojnë dështimin e zemrës ose sëmundje të veshkave.
  Të çojë në urinim i shpeshtë gjithashtu mund heqje të mitrës, e cila zakonisht nuk manifestohet me përjashtim të udhëtimeve të shpeshta në banjë, mosmbajtjeje urinar ndonjëherë dhe mosmbajtjeje fekal.

  Nëse zbrazjes shpeshtë i fshikëzës shoqëruar me simptoma të tjera, ajo do të flasim për këto sëmundje:


 • dhimbje, ethe, të dridhura, dobësi, vjellje, gjak dhe papastërtitë e qelb në urinë - pyelonephritis;

 • djegie dhe dhimbje në uretrës, mosmbajtjeje urinar, ndjenja jo plotësisht zbrazjes fshikëz - cystitis;

 • dhimbje, djegie, kruarje në uretrës në fillim të urinimit, shkarkimit nga natyra uretrës mukozë - uretritin;

 • Shfaqja thirrje të zbrazët fshikëz gjatë running, lëkundje udhëtim, ushtrimin, braktisja urinoj para se fshikëza është e zbrazur; dhimbje mbi pubis - urolithiasis;

 • gjakderdhje mitrës, cikli i abuzimit, dhimbje në bark të ulët - fibroids;

 • ënjtje dhe skuqje e organe gjenitale të jashtme, lengjet vaginale të llojeve të ndryshme, skuqjen në organet gjenitale, të rritura nyjet limfatike të vendosura në ijë - infeksioneve gjenitale.


 • Në çdo rast, në rast të dyshimit të vogël dhe ankth në lidhje me gruan shpeshta urinimit duhet, posposterihavshy një telefonatë një mjek. Vetëm një specialist në bazë të ekzaminimit përkatës mund të krijojnë shkakun e saktë të këtij punët e shtetit dhe, nëse është e nevojshme, trajtimi i përshtatshëm. Në disa raste, konsultimi të shpejtë mjekësore parandalon zhvillimin e sëmundjeve të rënda.