Cystoscopy fshikëz në Grave

Patologji të ndryshme të sistemit urinar është gjetur më shpesh. Dhe në qoftë se shumica e sëmundjeve inflamatore ose infektive mund të diagnostikohet me anë të një testi të urinës, cystitis, tumoret, traumave ose fshikëz gurë mund të identifikohen vetëm përmes cystoscopy. Kjo metodë e hulumtimit, ku një tub të veçantë - cystoscope - injektuar në uretrës dhe në lëvizjet e fshikëzës. Me kamera video ngulitur në cystoscope, kryer një rishikim të sipërfaqeve të brendshme të sistemit urinar.


Një tjetër pak nga kjo fshikëz metodë cystography. Ajo është futur nëpërmjet uretrës që zgjidhja të veçantë të mbajtur x-ray. Por cystography gjithashtu ju lejon për të diagnostikuar sëmundjet e ndryshme dhe tumoret. Megjithatë, në raste të rënda të kryejë ende cystoscopy. Sepse kjo më qartë tregon statusin e mukozën e sistemit urinar.

Pse të kryer këtë studim?

Cystoscopy lejon për të zbuluar burimin kronike cystitis e gjakderdhjes, prania e gurëve dhe papilomat e tumoreve të ndryshme. Kjo është kryer para operacionit, ose në ankesat e pacientit për mosmbajtjeje urinar, dhimbje gjatë urinimit dhe prania e gjakut dhe qelb në urinë.


Ky studim është kryer në gratë dhe burrat. Besohet se cystoscopy i fshikëzës femrave është më e lehtë dhe më pak e dhimbshme. Kjo është për shkak të uretrës shkurtër. Por shumë gra që analizon rezultatet e gjakut dhe urinës u treguar një provë frikë prej tij, duke besuar se ajo është shumë e dhimbshme. Për të eliminuar frikën e tilla, duhet të dini se si cystoscopy fshikëzës është kryer.

Cila është procedura?

Hulumtimi i kryer në një karrige të veçantë. Rajoni uretrës znebolyuyut anestezion të veçantë dhe të injektuar cystoscope. Ajo është elastike, duke e lejuar ju që të rrotullohen atë në drejtime të ndryshme dhe të marrin në konsideratë të gjithë sipërfaqen e fshikëzës. Hard cystoscope pajisur me lente të ndryshme që kanë për qëllim në të gjitha drejtimet. Fshikëz mbushet me një solucion të veçantë ose uje steril. Për një ekzaminim më të rehatshme vetë cystoscope xhel trajtohen edhe analgjezik që jo vetëm heq dhimbjen, por gjithashtu i lejon pajisjen për rrëshqitje më të lehtë.


Para fshikëz studimit plotësisht të mbushur zgjidhje. Kjo na lejon për të përcaktuar qëllimin e tij dhe ndjenjën e pacientit në mbushjen e saj. Pastaj një pjesë e zgjidhjes prodhuar dhe shqyrtuar sipërfaqen e fshikëzës. Nëse qelb apo gjak duket, ajo duhet së pari të larë. Në zonat e biopsi ndryshuar mukozës marrë. Zakonisht procedura zgjat 10-15 minuta dhe nuk shkakton efekte negative. Nëse në cystoscopy nevojë për disa manipulime mjekësore, të tilla si heqjen e polyps, pastaj të shpenzojnë atë në një spital nën anestezi të përgjithshme. Procedura është shumë e thjeshtë, dhe përgatitje të veçantë për cystoscopy të fshikëzës është e nevojshme. Megjithatë, nëse infeksioni është zbuluar në analizën, procedurat duhet të trajtohen.


Komplikimet pas studimit

Ata janë tepër të rralla, veçanërisht në qoftë se procedura është kryer nga profesionistë me përvojë. Por në disa raste janë ende dështojnë cystoscopy e fshikëzës. Kjo mbajtje shpesh urinare për shkak të reagimit ndaj anesthetics, dhimbje gjatë urinimit për shkak të dëmtimit të mukozës. Në raste të rralla, nuk janë thyen muret e fshikëzës apo uretrës. Ata zakonisht shëruar veten e tyre, dhe se pacienti nuk ndihet dhimbje gjatë urinimit, ai futi një kateter të veçantë për urinë daljeve.