Sëmundjet e traktit urinar


Veshkave dhe traktit urinar vuan shumica e popullsisë femërore. Një rrezik i veçantë është se traktit urinar kronik pa terapi dhe korrigjimin e shkeljeve që çojnë në zhvillimin gradual të dështimit të veshkave të nevojshme. Dhe kjo është progresion të sëmundjes kërkon takim dializë.
Gjitha sëmundjet të sistemit urinar mund te ndahet në disa grupe:

 • Sëmundjet inflamatore të veshkave dhe të traktit urinar - një pielonefrit, cystitis, urethritis. Tuberkulozit më pak e zakonshme e veshkave dhe traktit urinar, ndryshim i saj kryesor - është për të identifikuar agjent shkaktar të tuberkulozit në urinë. Gjithashtu vëzhguar ndryshime karakteristike në muret e pjesës së poshtme të sistemit urinar.

 • Gjatë zhvillimit të anomalive të traktit urinar mund të ndodhë, duke përfshirë si vijon:


 • hipoplazise, ​​dyfishuar, duke ndryshuar formën apo mungesën e plotë të veshkave;

 • polycystic kongjenitale;

 • ngushtimin e ureters dhe uretrës;

 • ndarjen uretër;

 • diverticulum dhe të tjerët.


 • Proceset Neoplastycheskye, dmth Onkologji traktit urinar dhe tumoreve beninje.


 • Simptomet e patologji të traktit urinar
  Shenjat e sëmundjeve të traktit urinar ndryshme. Në varësi të sëmundjes të veçantë do të dominojë simptoma të caktuara. Sëmundjet më të zakonshme në traktin urinar në gratë e konstatuara pas manifestimet klinike:


 • Sindromi dhimbje. Çdo dëmtim të veshkave dhimbje e lokalizuar në rajonin e mesit. Kur pengim i urinar dhimbje guri trakt radiating në ijë dhe kofshë në anën e prekur. Në të ardhmen, kjo gjendje shkakton legen zgjerimin dhe uretër. Kur dhimbja cystitis vërejtur kryesisht mbi pubis.

 • Ndryshimet në urinë. Color mund të ndryshojnë për shkak të papastërtive të gjakut (p.sh., në shkelje të integritetit të mukozës, glomerulonefriti, tumoret e rënies), plehut organik (kjo ndodh infeksion turbullt urinës në sistemin urinar).

 • Fenomene Dizuricheskih si urinim i shpeshtë, nokturia, Polyuria, mbajtje urinar.

 • Rritja e presionit të gjakut në sëmundje kronike të veshkave.

 • Anemia ndodh në dëmtim të rëndë të veshkave dhe është i lidhur me shkeljen e sintezën e faktorëve që kontribuojnë në formimin e gjakut.

 • Ënjtje në fytyrë.

 • Rritja e temperaturave karakterizohen zakonisht nga shifra subfebrile të 37-375 C. Përjashtim është abscesi akute dhe pyelonephritis apostematoznyy, të dhënat thekson temperaturën e trupit, mund të rritet në 39.


 • Kjo është shfaqja e këtyre simptomave tërheq vëmendjen për gjendjen funksionale të sistemit urinar.
  Diagnostics
  Të gjitha metodat diagnostike mund të ndahen në instrumentale dhe laboratorike. Nga laborator metoda janë:

 • Analizat klinike urina, analiza e urinës sipas nechyporenko, Zimnitskiy;

 • microflora urinës që është përdorur për të identifikuar shkaqet e infeksionet e traktit urinar;

 • përcaktimi i kreatininës dhe ure janë përdorur për të identifikuar shkallën e dështimit të veshkave dhe dështimi i veshkave.


 • Identifikimi patologjinë e veshkave dhe traktit urinar ndihmën këto diagnostifikimit instrumentale:

 • Ultratinguj e veshkave dhe traktit urinar të bëjë të mundur për të identifikuar tumoret, cysts, anomali kongjenitale të zhvillimit të deformim.

 • Fshikëz cystoscopy.

 • Urography për të përcaktuar gjendjen funksionale të sistemit urinar.

 • CT dhe MRI e veshkave dhe traktit urinar të lejojë në mënyrë të qartë kujtoj strukturën e veshkave, ndarja në seksionet e indeve të veshkave. Kjo besueshmërinë rezulton më i lartë se ultrazërit.

 • Një biopsi e indeve të veshkave përdoren për diagnozën e glomerulonefriti dhe për të konfirmuar apo përjashtuar keqdashje.