Ultratinguj e fshikëzës

Ultratinguj fshikëz kryer për të përcaktuar gjendjen e trupit të kësaj patologjie dhe identifikuar atë. Kjo procedurë jo më merr shumë se një çerek ore, ai është plotësisht i pafajshëm, por e bën të mundur për të vlerësuar gjendjen e fshikëzës.
Ultratinguj skanimi është një proces i fshikëzës valë akustike shumim në emetimin e ultrazërit.

Indikacionet për fshikëz me ultratinguj


Ky lloj i hulumtimit është përdorur në:

 • sëmundjet e ndryshme të traktit urinar (rënie legenit, cystitis, mospërmbajtje urinare);

 • lëndime dhe dëme;

 • Indikacionet shtatzënisë;

 • cysts dhe tumoret e fshikëzës;

 • hematuria;

 • urolithiasis;

 • Anomalitë e fshikëzës;

 • venat me variçe të fshikëzës.


 • Kundërindikimet veçantë me ultratinguj e fshikëzës nuk është, por, megjithatë, nuk është kryer në prani të një kateteri, seams ose plagë të hapura, sepse ajo mund të japë rezultate të besueshme.

  Sa është ultratinguj fshikëz?


  Ekzaminimi me ultratinguj e trupit mund të bëhet transvaginal, transabdominal, dhe mënyrën ransrektalnыm transuretralnыy.


 • Shumica ultratinguj fshikëz është transabdominally, pra nëpërmjet murit të barkut.

 • Hulumtimi Transrectal është bërë zakonisht kur shqyrton burra.

 • Ultratinguj e fshikëzës në gratë mund të kryhet Transvaginal, dmth përmes vaginës.

 • Studimi Transurethral është për të vlerësuar futjen në zgavrën e uretrës.


 • Transrectal, ultratinguj Transvaginal dhe transurethral përdoret në rastin kur një foto është e nevojshme për detaje patologjia e fshikëzës marrë ultratinguj barkut të rregullt.

  Për të studiuar të dhënat ishin më të besueshme, pacienti fshikëz gjatë procedurës duhet të plotësohet, e cila një orë e gjysmë para se ajo duhet të pini rreth gjysmë litër ujë. Procedura për hetimin e fshikëzës nga ultrazërit merr më pak se 15 minuta. Ajo merr pozitën pacientit i shtrirë në shpinë.
  Në barkun e pacientit aplikuar një xhel të veçantë dhe duke përdorur një fshikëz skanim hetim i kryer.
  Në burra, një ultratinguj e fshikëzës dhe prostatës shqyrtuar në mënyrë që të krijojë prania ose mungesa e prostatës, inflamacion fshikëzat seminale, kanceri i prostatës, hyperplasia prostatic.

  Nëse ultratinguj është kryer në gratë, përveç shqyrtimit të vëmendjes fshikëzës është kushtuar edhe të kancerit ovarian për të identifikuar ndryshimet patologjike në to.

  Rezultatet e fshikëzës me ultratinguj


  Studimi përfundon me mjekun për gjendjen e trupit në bazë të vëllimit të urinës mbetur në fshikëz, kapaciteti i saj, trashësia e mureve të saj, konturet e trupit dhe indet që e rrethojnë atë, formacionet shtesë funksioni sigurues fshikëz.
  Normalisht, foto ultratinguj fshikëzës duket si sonographic trupit pandryshuar konturet e qarta dhe të qetë, muret e trashë se 2 mm dhe përmbajtjen эhonehatyvnыm.

  Rezultatet ultratinguj shpjegim mund të tregojnë se:

 • kanë gurë fshikëz - sipas mendimit tregon numrin, madhësinë, formën dhe vendin;

 • ka inflamacion i trupit, të tilla si cystitis - kjo tregon trashje e mureve të fshikëzës;

 • është në tumor fshikëz (beninje ose malinje) - kjo tregon praninë e rritje të jashtëm ose të akteve të pazgjidhura në lumen të fshikëzës.