Vështirësia urinimi te femrat

Vështirësia urinimi në gratë është i njohur edhe nga stranhuryya afat. Kjo gjendje manifestohet në pamundësinë për të krejtësisht bosh fshikëzës. Ai është i mbushur vazhdimisht.
Simptomat kryesore janë urinim të përhershme urinim të vështirë ose rënie shkarkimit nga uji, dhe rrymë e dobët dhe sasi të vogla të urinës liruar.

Vështirësia urinimi - Shkaqet


Tani shoh pse ka vështirësi urinimi, dhe çfarë mund të jenë pasojat e kësaj gjendje. Shkaqet Vështirësia urinimi në femra mund të jenë shtetet e mëposhtme:


 • Cystitis. Sidomos zhvillimi i LUTS nxit inflamacion kronik lokalizuara në qafë fshikëzës - cystitis qafës së mitrës.

 • Stenotycheskye ndryshon uretrës. Kjo gjendje mund të shkaktohet nga infeksione kronike, duke përfshirë edhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

 • Shkelja e innervation të fshikëzës. Duke përfshirë edhe pas dëmtimet e shtyllës.

 • Tumoret. Ata mund të rriten nga indet e sistemit urinar dhe organeve të tjera të legenit.

 • Gurë që mund të bllokoj lumen e uretrës. Kështu, ajo çon në shkeljen e urinës.

 • Spazmat e muskujve të përkohshëm të sistemit urinar.

 • Vështirësia urinimi gjatë shtatzënisë ndodh mjaft shpesh. Duhet të theksohet se në këtë rast kjo gjendje nuk mund të konsiderohet si një shenjë e një sëmundjeje. Është si vijon: në procesin e shtatzënisë mitra rritet, të cilat mund të compress organet ngjitur. Si rezultat i urinimit ndërprerë.


 • Vështirësia trajtim urinimi


  Trajtimi Skema e urinimit të vështirë të grave varet nga arsyet që shkaktuan shkeljen. Eliminimin e shkaqeve - është çelësi i trajtimit të suksesshëm. Prandaj, është e rëndësishme për të trajtuar menjëherë procesin infektive dhe inflamatore, lokalizuara në sistemin urinar. Vrull traktit urinar të ndihmojë të hequr banja të ngrohta ulur. Dhe në qoftë se arsyeja stranhuryy - një neoplazme apo një tjetër, shpesh është treguar trajtim kirurgjik.

  Gjatë shtatzënisë, përballen me sesione urinim të vështira të ndihmojnë gjimnastikës mjekësore dhe aktivitetit të moderuar fizik.
  Vështirësia urinimi Trajtimi mjetet juridike popullore nuk janë të justifikuara gjithmonë. Dhe në mënyrë efektive vetëm nëse çrregullimet funksionale të fshikëzës që nuk janë të shoqëruar nga çrregullime organike. Për ta bërë këtë, përdorni:

 • infuzion i lë urtë;

 • Lëng të marra nga rrënjët e selino;

 • hips pije;

 • manaferrat dëllinjë;

 • Takim me bearberry, buds thupër, fara kopër, rrënjët horsetail dhe elderberries.