Uretrës në gratë

Uretrës është një vazhdim i fshikëzës. Kjo është në fshikëz e tranzicionit në hapjen uretrës ndodhet brenda uretrës. Përfundon kjo strukturë është hapja e jashtme e uretrës, e cila ndodhet në afërsi të hyrjes së vaginës.

Anatomia uretrës


Në gratë, anatomi uretrës karakterizohet nga disa dallime nga uretrës e njerëzve. Uretrës femër është e krahasueshme me një tub të shkurtër. Ne e dimë se ky organ është shumë më e shkurtër dhe më të mëdha në diametër se meshkujt.

Uretrës ka një formë pak lakuar pas. Prandaj, nuk ka kontakt të ngushtë me murin e parë të vaginës. Ajo është me anë të karakteristika të tilla strukturore të uretrës femërore në sëmundjet inflamatore të vaginës shpesh zhvillojnë çrregullime dizuricheskie. Në anën tjetër, kur ka inflamacion në uretrës ndjenjë dhimbje të mprehtë dhe parehati gjatë intimitetit. Përveç kësaj, patogjen mund të lëvizin nga vagina në uretrës.
Muri i shtresave uretrës formuar të shënuara më poshtë:

 • Mukozën që formon folds dhe ka kancer.

 • Shell muskujve formuar tufa e fibrave muskulore. Drejtim periferik i fibrave në fushën e vrimë brendshëm formuar muskul unazor pavullnetshme urethral, ​​dhe vendin e kalimit përmes uretrës muskujt e bazës së legenit muskul unazor formuar nga të rastit.


 • Funksionet pak uretrës. Kryesor dhe i vetëm problemi uretrës - një tërheqje e urinës nga trupi.

  Sëmundjet dhe kushtet patologjike e uretrës


  Në gratë, uretrës të gjitha sëmundjet mund të ndahen në grupet e mëposhtme:

 • Sëmundje inflamatore.

 • Defekte të lindura të strukturës së uretrës.

 • Çrregullime funksionale të rregullimit neuromuskular.

 • Ngushtim Urethral.

 • Tumoret beninje (në këtë grup përfshijnë cysts lacunar, polyps).

 • Kanceri.


 • Inflamacion i mukozën quhet uretriti. Shkaku i kësaj gjendje janë patogjenë që hyjnë në uretrës. Simptomat mund të ndryshojnë në varësi të aktivitetit të procesit patologjike. Më të zakonshme janë dhimbje, ndjesi djegie dhe urinim i shpeshtë.
  Në kancerit aneksohet dhimbje dhe dyzurycheskym fenomeneve të mprehta vërejtur gjakderdhje nga uretrës.

  Dëmtimi në uretrës dhe muskul unazor shkelje aparat rregullimin neuromuskular çon në mosmbajtjeje.
  Anomali të uretrës janë të rralla. Por mos harroni ekzistencën e tyre të mundshme. Këto përfshijnë:

 • ndarëse të lindura të vendosura në lumen e uretrës;

 • bashkim kongjenitale e uretrës (një kusht që kërkon kirurgji në ditët e para pas lindjes);

 • Toka ngushtimi kongjenitale e uretrës;

 • dyfishuar uretrës;

 • diverticulum;

 • uretrës kist.


 • Ne gjithashtu duhet të përmendim ndryshimet që ndodhin nga uretrës në gratë është normale. Në uretrës fëmijërisë gjerë (rreth 3 cm), por me zhvillimin e diametër luminal është reduktuar në 1cm. Formimi muskul unazor përfundon vetëm 12 vjeç. Nga mosha karakteristika uretrës përfshijnë regres e atrofi dhe lacunar gjëndra. Këto gjëndra sekretojnë një substancë të aftë për mbrojtjen e uretrës nga mikroorganizmave rënie.