Këputje e fshikëzës

Fshikëz - Organet urinar vendosura në legen. Ky organ i uritur, i mbushur në mënyrë periodike me të lëngshme rrjedhin nga veshka. Si fshikëz mbushur me urinë, muret e saj janë të shtrirë dhe nuk kërkojnë për të urinoj. Varësisht nga karakteristikat strukturore të fshikëzës dhe ndjeshmëri e saj, muret e saj mund të mbajë deri në një litër lëng.

Fshikëz Ruptura - ShkaqetNën kushte të caktuara tendosje mund të rezultojë në këputje e muret e fshikëzës. Jepni kontributin tuaj për këtë fenomen të flluskë përhershëm hyperextension që ndodh në qoftë se ajo është e mbushur rregullisht kusht, dmth kur gratë rrallë shkojnë në tualet. Kjo çon më shpejt ose më vonë për hollimin e mureve dhe të paaftësisë së tyre për të reaguar për zënie. Në këto kushte fshikëz të plotë mund të thjesht të shpërthejnë.

Mangësitë e fshikëzës shpesh ndodhë në qoftë se ju nuk mund të shkojnë në tualet në kohë, dhe kështu kjo ndodh disa ndikimi mekanik: i fortë dridhje në transport, emergjencave, trauma bark, goditje në ijë, bien.

Simptomet e fshikëzës këputje


Shenjat e një fshikëz ruptured varet nga rrethanat në të cilat ajo ia plas. Kur kombinohet me një lokalizimin thyer kockave legenit do të thyejnë vnebryushinnye. Dëmtim i tillë karakterizohet nga simptoma:

 • Dhimbje me urinim;

 • vështirësi urinimi;

 • dhimbje të vazhdueshme në ijë dhe mbi pubis;

 • peritoneum nuk është e irrituar.


 • Ky hendek është e rregulluar me rethena.


  Vnutrybryushynnыy fshikëz këputje shfaqet e fortë në rritje dhimbje barku, barku atë, probleme me urinim (mbajtjen urinar, pamundësia për të shurrim), prania e gjakut në urinë.

  Këputje e fshikëzës - pasojat


  Komplikimet për shkak të shpërthimit të fshikëzës shmangur nëse problemi është diagnostikuar në kohë. Nëse dëmtimi i pjesshëm në zgavrën fshikëz përmes uretrës kateteri është futur që kullon urinës, duke mos lejuar që të rrjedhin në peritoneum dhe legen. Boshllëqe të vogla me mbështetjen e zbrazjes së fshikëzës mund të shëruar veten. Përndryshe trajtimi i fshikëzës këputje është restaurimi kirurgjikale e integritetit të saj nga operacioni laparotomycheskoy ose laparaskopike.

  Rreziku i shpërthimit të fshikëzës është se vnebryushinnye lokalizimin shpesh gjakderdhje të brendshme, ndërsa peritonit vnutrybryushynnoy mund të jetë për shkak të rrjedhjes masive të urinës në zgavrën e barkut, adhesions dhe fistulat formuar.
  Parandalimi më i mirë i ruptures fshikëzës janë zakon për përmbushjen e tij me kohë në thirrje parë. Gratë inkurajohen të shkruajnë të paktën çdo 4 orë.