Urinim i rrallë në gratë

Puna e duhur të sistemit urinar - një nga komponentët kryesore të jetës së personit. Prandaj, në rast të ndonjë - problemeve që lidhen me shkelje urinë, duhet menjëherë të kërkoni ndihmë mjekësore. Përndryshe çrregullime urinim mund të rezultojë në pasoja të pariparueshme, deri në vdekje. Ajo është e tillë një proceset rrallë patologjike urinim të lidhura në femra.

Rrallë urinim - në thelb?Normalisht në një vëllim të shëndetshme grua e urinës të lëshuar gjatë urinimit është tre të katërtat e konsumit në ditë të lëngshme (rreth 1.500 ml e urinës), i cili vjen rreth pesë vizita në tualet. Këto kritere janë duke folur në lidhje me rrjedhën normale të formimit dhe sekretim të urinës.

Nëse vëllimi ditor urina dedikuar ashpër reduktuar, mjekët diagnostikuar oliguria. Ky term i referohet një urinim të rrallë në të cilën numri i alokuar lëngshme është një e treta e normës moshës.

Arsyet urinim të rrallaShkaqet e urinimit të rrallë në gratë janë mjaft të ndryshme, zakonisht një sëmundje serioze dhe mosfunksionimi i shumë organeve dhe sistemeve të gjithë organizmit. Më të zakonshme janë:

  • pamjaftueshmëri renale;

  • urolithiasis;

  • tumore kanceroze në pjesë të ndryshme të sistemit urogjenital;

  • sëmundje të zemrës;

  • çekuilibër hormonal, shpesh me menopauzë;

  • dehidratim (diarre, të vjella, gjakderdhja e madhe);

  • trazirat në tru dhe palcës kurrizore.  • Varësisht nga arsyet dallohen: oliguria fiziologjike dhe patologjike. E para nuk është e rrezik të veçantë për jetën e njeriut dhe të eliminohen lehtë regjimi të drejtë të pijshëm dhe sjellje terapeutik. Por e dyta - oliguria Patologjike, duhet të shkaktojë shqetësim serioz, sepse kjo formë është urinoj shumë e rrallë më shpesh tregon shumë sëmundjeve.

    Sidomos alarmuese është urinim i rrallë gjatë shtatzënisë. Në një barrë të veçantë dispozitë mbi veshkat dhe organe të tjera në kohë të rritur, kështu probabilitetin e llojeve të ndryshme të shkeljeve të rritet me ngjizje. Përveç urinim të rrallë gjatë shtatzënisë, edhe formën fiziologjike e rrezikshme që grumbullohen në bilancin e produkteve prishjen e trupit, toksinave, fluide shqetësuar dhe electrolyte. Kjo situatë mund të ketë disa pasoja negative për nënën dhe fëmijën.