Djegia pas urinimit

Ndonjëherë femra ka një problem si djegie apo kruarje pas përfundimit të urinimit. Ajo mund të jetë e fortë dhe jo shumë mund të shoqërohet me çdo kushte (për shembull, pas seksit). Ndoshta ndjeu një ndjesi djegie në uretrës dhe vaginës.
Çdo grua duhet të kuptojnë se kjo situatë nuk është normale. Në fund të fundit, procesi i zbrazjes fshikëz nuk duhet të jenë të lidhur me të pakëndshme, dhe ndjenjat më të dhimbshme.
Prandaj, paraqitja e madje edhe një ndjesi djegie të vogël pas urinimit, një grua duhet të mendojnë se pse kjo po ndodh dhe kërkoni këshilla mjekësore.

Shkakton një ndjesi djegie pas urinimit


Prania e llojeve të ndryshme të Rize, kruajtje, dhimbje ose djegie gjatë ose pas procesit të urinimit gjithmonë tregojnë se sistemit urogjenital është proces infektive.
Ndër shkaqet e mundshme të këtij fenomeni të quajtur:

 • cystitis, ose me fjalë të tjera, pezmatimi i fshikëzës;

 • uretriti - një sëmundje e lidhur me inflamacion të uretrës;

 • tsistalgii - keqformim funksionale të fshikëzës urinare;

 • urolithiasis - prania e gurë në fshikëz;

 • infeksione gjenitale (Klamidia urogjenital, gonorre, infeksion maja, Trichomoniasis, ureaplasmosis, candidiasis);

 • vestybulyt ose inflamacion të mitrës.


 • Përveç ndjesi djegie gjatë urinimit dhe pas inflamacionit të fshikëzës mund të shoqërohet me ethe, dhimbje, thirrje të shpeshta për të zbrazët fshikëz, dhimbje në fund të barkut, gjak në urinë, mospërmbajtje. Nëse cystitis poskoytalnoho djegie gjatë urinimit zakonisht ndodh pas seksit.
  Nëse parehati të shkaktuara nga inflamacion të uretrës, pirja e duhanit gjatë urinimit shoqërohet me kruarje, shkarkimi rënda purulent nga uretrës. Kjo pjesë e parë e urinës është zakonisht vrenjtur me thekon dhe temat.

  Kur tsistalgii djegur gjatë kryerjes së urinës plotësohet nga thirrje të shpeshta për të urinuar. Dhimbje kështu disi ngjan simptomat e cystitis. Dallimi është se dhimbja zgjeruar tsistalgii gjatë menstruacioneve dhe pas raportit seksual. Sëmundja zakonisht përshkallëzohet pas traumave, hipotermi dhe jo pas, si në cystitis.
  Gjatë shtatzënisë një grua mund të ndjehen një ndjesi djegie pas urinimit. Kjo është për shkak të faktit se në rritje në madhësinë e mitrës presion të fortë në fshikëz, duke shkaktuar simptoma të pakëndshme. Kjo, së bashku me urinim të vështirë, mosmbajtjeje me teshtimë, kollitjes, urinim i shpeshtë, është një dukuri e përkohshme që ndodh pas lindjes pa një gjurmë.

  Por ndonjëherë kruarje, dhimbje dhe djegie në shkarkimin e urinës gjatë shtatzënisë mund të jenë shenja të sëmundjes, të tilla si candidiasis, e cila është shkaktuar nga aktivizimi i microflora patogjen lidhur me ndyshime të hormoneve në trupin e femrës gjatë shtatzënisë. Shpesh gjatë shtatzënisë për shkak të sigurimi i kufizuar i inflamacionit të fshikëzës ndodh.
  Ndjesi djegie gjatë urinimit mund të ndodhë menjëherë pas lindjes. Ajo është e lidhur me rritjen e vëllimit të fshikëzës përmes hapësirës papritur gjerë tjetër për të. Nëse një grua mbivendosur seams në bigëzim ose murit vaginal, ai gjithashtu mund të çojë në ndjenjat e dhimbshme nëpërmjet stimulimit të urinës plagë.

  Në çdo rast, kur një grua mbi të simptomeve duhet të kërkoni këshilla mjekësore. Trajtimi i urth pas urinimit, kryer në varësi se si sëmundja është shkaktuar nga ajo.