Mospërmbajtje e urinës kur kollitet

Urinar mosmbajtjeje - është urinim i pavullnetshëm që nuk kontrollohet nga përpjekjet e njeriut. Shpesh mosmbajtjeje urinar mund të shfaqet kur ju kollë.
Shkaqet
Sipas statistikave, rreth 45% e femrave, mosha e të cilit është 40-60 vjeç, me simptomat e urinim i pavullnetshëm. Kjo është kryesisht për shkak të tiparet e shumta në strukturën e sistemit femër urinar. Arsyet kryesore që mund të çojë në mosmbajtjeje urinar gjatë kollitjes, janë:


 • mosfunksionim i muskujve të vendosur në murin e fshikëzës;

 • reduktuara sphincters aftësisë, të cilat janë të vendosura në fshikëz, ulur vetë;

 • ulur legen ton muskujve - ka shtatzënisë, pas lindjes dhe pas operacionit. • Lines

  Ka disa lloje kryesore të mosmbajtjeje urinar:


 • Stresues - spontane, urinim vetë në sasi të vogla. Arsyeja kryesore, në këtë rast, është tensionit (kollitjes, teshtitjes, dhe një ndryshim në pozicionin e trupit, etj).

 • Urgjent - urinim i pavullnetshëm, menjëherë pas thirrje papërmbajtshëm për urinim. Në këtë rast, një grua nuk mund të mbajë urinë dhe zakonisht nuk ka kohë për tualet.

 • Lloj të përziera - nje kombinim prej dy llojet e mësipërme. • Diagnostics
  Për të duhet të përcaktojë shkaqet e sëmundjeve të tilla si mosmbajtjeje dhe të përshkruajnë trajtim të drejtë, ju duhet të saktë të diagnostikuar. Për këtë grua emërohet një numër i studimeve: Studimi vaginale (goditje), ultratinguj e fshikëzës.

  Trajtim
  Trajtimi i mosmbajtjeje urinar, i cili ndodh kur kollitjes fortë, teshtitjes varet direkt nga shkaqet e sëmundjes dhe për këtë arsye kërkon trajtim të ndryshëm.

  Metoda kryesore e përdorur për të trajtuar mosmbajtjeje urinar kur kollitet, po mban slynhovыh, operacione minimalisht invazive.
  Përveç kësaj, mjekët shpesh ta përdorë trajtime konservative. Ata formojnë bazën e ushtrimeve fizike që kanë për qëllim forcimin e muskujve të vendosura në zonën e legenit. Përveç kësaj, numri i grave që janë të moshës premenopausal, të mbajë një terapi lokal të hormoneve.
  Çdo trajtim urinim i pavullnetshëm përfshin përdorimin e terapi të sjelljes, terapi fizike dhe ilaçe, të cilat në kombinim ndihmon për të përballuar me këtë problem.