Uretriti jospecifik

Uretriti nonspecific të shoqëruara me inflamacion uretrës shkaktuar nga Escherichia coli, Staphylococcus, gardnerellas, streptokok, Proteus, enterobakterie, adenovirusi ose kërpudhave, dmth mikroorganizmave që normalisht qëndrim të përhershëm në trupin e njeriut.
Dhe në kushte të rasteve të caktuara - imunitet, zhvillimin e alergjive reduktohet kur ka një ndryshim në bilancin e Urethral ose microflora vaginale zhvillon uretritin jospecifik apo bakteriale.

Simptomet e urethritis bakteriale jospecifik në gratë


Qartë Periudha e inkubacionit kufijtë e urethritis jospecifik atje. Kohëzgjatja e saj mund të jetë disa muaj dhe disa orë.
Nëse uretriti nonspecific ndodh në formën akute, kjo tregon më të dukshme për pacientin. Në këtë rast, nuk dhemb dhimbje në fund të barkut, si dhe dhimbje dhe kruarje në uretrës. Përveç kësaj, mund të ketë shkarkimin e gjelbër ose të verdhë me një erë të pakëndshme.
Kur uretriti nonspecific bëhet kursin kronike, simptomat e saj janë pothuajse mungon. Rreziku i formës kronike të sëmundjes është se ajo mund të provokojë cystitis, kollykulyta, uretral ngushtim.

Kur uretriti nonspecific bashkohet microflora veçantë si mykoplazmat, ureaplasma, gonococci, atëherë flasim për zhvillimin e urethritis mesme.

Si për të trajtuar uretritin jospecifik?


Mjet kryesor i trajtimit të urethritis jospecifik është antibiotik. Në trajtimin e kësaj sëmundjeje duke përdorur antibiotikë cefalosporinat, macrolides, tetracyclines, fluoroquinolones dhe sulfonamides.
Në agjentët e hershme të sëmundjes përdorur një gamë të gjerë të veprimeve dhe pas marrjes së të dhënave të ndjeshmërisë ndaj antibiotikëve për të zëvendësuar ato më efektive.

Përveç kësaj, pacienti është përshkruar ilaçe imunokoryhuyuchi dhe vitamina. Uretriti akute nonspecific kërkon përdorimin shtesë të trajtimit lokal. Për këto qëllime të kryejnë larje zgjidhje furatsillina uretrës.
Pacienti gjithashtu duhet të përputhet me dietë të veçantë për të shmangur tendosje të rëndë fizike, kufizojnë seks.
Kur uretriti nonspecific në qoftë se ai nuk e kishte bashkuar trajtim dytësor microflora është një partner seksual (në kontrast me urethritis specifik).