Parehati në uretrës

Parehati në uretrës - një problem të përbashkët, e cila, në varësi nga arsyet mund të jetë edhe i përkohshëm dhe të përhershëm. Shpesh pacientët flasim për siklet në uretrës, do të thotë të mushkërive ose djegie të rënda, fenomen dizuricheskie, dhimbje gjatë urinimit apo një shtet normal.
Për detaje të sakta të kualifikuar ishte siklet në uretrës luan një rol të rëndësishëm në përcaktimin e diagnozë të saktë, sepse përveç nga simptomat e zakonshme të urethritis, kjo mund të tregojë një gamë të tërë të sëmundjeve. Le të konsiderojmë se çfarë them siklet në uretrës.


Kur uretrës lënduar?Nëse një grua vazhdimisht thekson se ajo dhemb uretrës gjatë urinimit apo eksitim seksual, me stenda qelb nga uretrës, në shumicën e rasteve kjo tregon praninë e inflamacionit. Sëmundja quhet uretritin dhe provokuar agjentët kryesisht infektive kapur në uretrës. Shpesh ka dhimbje në uretrës në:

 • Klamidia urogjenital;

 • gonorrea;

 • Trichomoniasis, mycoplasmosis, ureaplasmosis dhe infeksione të tjera të transmetueshme gjatë marrëdhënieve seksuale.


 • Përveç kësaj, uretriti jo-specifik mund të ketë një fillim, në këtë rast, agjentët e inflamacionit janë përfaqësues të microflora kushtëzuar patogjene.
  Përveç dhimbjes, gratë me uretritin etiologji të ndryshme thonë se ata kanë kruarje dhe djegie uretrës.
  Arsyeja për dhimbje të mprehtë, papritur shfaqet gjatë urinimit, urolithiasis mund ose prania e tumorit. Sepse është edhe urinim tipike ndërpresë.

  Djegia në uretrës  Konsiderohet veçmas rastet ku pacientët ankohen për djegie uretrës. Ky shqetësim mund të jetë për shkak të shumë arsye:


 • Manifestim individual i reaksioneve alergjike ndaj përbërësve të produkteve të kujdesit personal, pastrues lavanderi dhe kimikateve të tjera. Shumica problemet ngjashme ballafaquar grua trupi i të cilit të prirur për të reaksioneve alergjike. Për të eliminuar djegien nevojë për të zëvendësuar përdorur detergjenteve sintetike që mund të shkaktojnë urth.

 • Acarim e uretrës të grave shpesh ndodh si pasojë e lëndimeve të marra gjatë raportit seksual apo depërtimin e intimitetit partnerit kërpudhat maja.

 • Më e zakonshme në mesin e popullatës femërore të shkaktojë një ndjesi djegie në uretrës - është cystitis dhe uretriti. Plotësojnë foto klinike të inflamacionit të fshikëzës urinare frekuencës, dhimbje, gjak në urinë dhe gjendja e keqe. Cystitis kërkojnë kujdes mjekësor në kohë, përndryshe ai bëhet kronik, i cili në mënyrë të konsiderueshme përkeqësohet gjendjen e pacientit.

 • Mos harroni se shkaku i kruarje dhe djegie mund të transmetueshme seksualisht sëmundjeve infektive. Të tilla si gonorrea, klamidia, trichomoniasis përveç kohë kjo është vetëm manifestim i simptomave të sëmundjes.

 • Mund të provokojë djegie e alkoolit, drogës, Kafja, çaji dhe kështu me radhë. D.


 • Natyrisht, ka pasur ndjesi të pakëndshme në uretrës - është arsye e rëndësishme që të kthehet në një specialist me përvojë. Pas shqyrtimit të legenit dhe duke kaluar teste mjeku do të përcaktojë saktë të shkaktojnë parehati dhe të përshkruajnë trajtim të duhur.