Mosfunksionim neurogjenik fshikëz

Mosfunksionim fshikëz në llojin e quajtur shkeljet neurogjenik funksion urinar, për shkak të sistemit nervor qendror. Kjo shkelje nuk mund të konsiderohet si një sëmundje të veçantë. Kjo është një e ashtuquajtura sindroma kolektive, e cila përfshin kushtet që rezultojnë nga lezionet lindura ose të fituara të niveleve të ndryshme të sistemit nervor që drejtpërsëdrejti zgjoj fshikëzës.

Shenja

Manifestimet kryesore, simptomat e vërejtura me mosfunksionim neurogjenik fshikëzës janë: • mbajtje patologjike urinar;

 • mosmbajtjeje. • Në mosmbajtjeje pranishëm pacienti ka ndjenja perenapolnennosty fshikëzës urina në mënyrë që nuk mund të mbajë të tyre. Akumulimin e urinës është, dhe ajo gjithmonë qëndron pika.

  Në një tjetër lloj të shkeljes së innervation të fshikëzës mund të dalin ndjenja ajo përplot, dhe si rezultat - thirrje të shpeshta të urinoj akt.

  Që deynnervatsyya fshikëz çon në shqiptuar ashpër çrregullime trofike, sëmundja sëmundja shpesh të komplikuara të tilla si cystitis intersticiale, e cila çon në wrinkling dhe skleroza e muret e fshikëzës.


  Diagnostics

  Me rëndësi të madhe në diagnozën e sindromit të fshikëzës neurogjenik ka diagnoza laboratorike, e cila çon në një urinalysis, analiza e urinës Zimnitskiy, testi i përgjithshëm i gjakut. Gjithashtu shpenzojnë uretrotsystohrafyyu, ultratinguj e veshkave dhe të fshikëzës.

  Trajtim

  Procesi i trajtimit të mosfunksionim neurogjenik fshikëz, krejtësisht varet nga ajo që është duke shkaktuar shkeljen e innervation saj. Pra, trajtimin e kësaj sëmundje është një kompleks i përbërë nga elektrike, mjekimin dhe trajtimin kirurgjikale.


  Kryesor i këtyre zonave është drogës, kryer me recetë dhe nën kontrollin e tij.

  Nëse ju shtyjë dhe të kryer pazgjedhur urina fshikëzës kullimit, të cilat krijojnë një kateter të përhershëm. Në mënyrë për të rivendosur refleks dëmtuar zbrazjes kateter çikë për 2-3 orë.

  Gjithashtu, për të shmangur bashkuar infeksionet, të kryer masa parandaluese, të shoqëruar me rrjedhën e trajtimit me drogë antibacterial.