Fshikëz neurogjenik në gratë

Procesi i urinimit kontrollohet kryesisht nga e sistemit nervor qendror. Kur ajo është spontane dhe e pakontrolluar, atëherë ajo është patologjia shfaq në funksionimin e sistemit urinar dhe nervor. Sondazhi i parë gjithëpërfshirës i përjashtuar praninë e inflamacionit, infeksion, anomalitë në strukturën e organeve urinare, pasi këta faktorë si një prioritet kryesor për përçarje të fshikëzës. Nëse diçka e tillë është gjetur, atëherë ne mund të flasim për fshikëz neurogjenik, problem i zakonshëm në gratë dhe burrat.


Neurogjenik fshikëz - Simptomat e mundshme dhe shkaqetSimptomet karakteristike të fshikëzës neurogjenik mund të përfshijnë:

  • urinim i shpeshtë;

  • papritur dëshira, pakontrollueshme për të vizituar banjë;

  • tualet shpeshta natë.


  • Me simptoma të tilla të fshikëzës neurogjenik quajtur hyperactive. Megjithatë, ekziston edhe devijimi hypoaktyvnыe kur edhe në një urinar të mbushur me njerëz, urinim të vështirë.
    Në rregullimin e urinimit përfshin një numër të madh të nervave. Ky proces është i ndërlikuar dhe shtresa. Dështimi në çdo fazë të rregullores nuk do të mbetet pa pasoja. Shkaqet më të shpeshta të shkeljeve janë lëndime në kokë dhe dëmtimet e shtyllës kurrizore dhe sëmundjet e ndryshme të sistemit nervor qendror. Vockël patologji mund vetëm nga një personel i kualifikuar.


    Fshikëz neurogjenik - diagnoza dhe trajtimi    Si për të trajtuar neurogjenik fshikëz - jo një detyrë e lehtë. Gjë kryesor në trajtimin e fshikëzës neurogjenik në femra - diagnostikohet saktë, me CT dhe MRI. Bazuar nga shkaku i sëmundjes, mjeku zgjedhur terapinë mjekësore apo fizioterapi.