Urinim i pavullnetshëm

Urinim i pavullnetshëm - proces patologjik që përfshin një shkelje të funksionalitetit të sistemit urinar, por paaftësia për të kontrolluar urinim. Në mendjen ndjeshmërinë e çështjes kishte trajtuar problemin e mjekut mosmbajtjeje. Por kjo urinim i pavullnetshëm sëmundje mjaft e zakonshme jo vetëm tek fëmijët, por edhe për gratë dhe burrat.


Pse është urinim i pavullnetshëm?Të përcaktuar shkakun e pavullnetshme urinim në gratë dhe burrat në kohë nuk është e lehtë. Para së gjithash, njerëzit kanë nevojë për të mbledhur me kujdes të gjithë historinë e të dhënave për të pasur një pasqyrë të qartë të asaj se si shpesh ndodhin momente të pakëndshme në lidhje me urinim i pavullnetshëm, apo ndjenja njeriu me dëshirat në çfarë situata kjo ndodh: gjatë ushtrimit, në këmbë, kollitjes Gjatë seksit, ditën apo natën, dhe kështu me radhë. d.

Nga këto detaje të rëndësishme të varet se çfarë lloji i abuzimit përfshijnë: stres apo urgjente. Bazuar në llojin e urinimit të pavullnetshëm, diagnostikuar shkaku më specifik i sëmundjes tek gratë, për më tepër, të zgjedhur metodën më të mirë të trajtimit.

  • Mospërmbajtje Stresi ndodh kur muskujt dhe indet përreth fshikëzës nuk mbushet reduktohet për shkak të rritjes së presionit në bark. Për shembull, kur drejtimin, kollitjes, qesh, heqjen dhe tensioni të tjera fizike, ndërsa numri i urinës mund të jenë të ndryshme.

  • Urinim urgjente karakterizohet me shfaqjen e papritur të një dëshirë të fortë për të urinuar. Këto trena kapur shpesh në befasi njeriun, dhe ai thjesht nuk kanë kohë për të arritur në destinacion. Urgjente mosmbajtjeje - manifestimi klinik i fshikëz tepër aktiv, i cili shënoi tkurrje e pavullnetshme e mureve të fshikëzës në mbushjen e saj.

  • Ka raste të mosmbajtjeje përzier, në të cilat stresi është i kombinuar me urinim urgjente.  • Si për të trajtuar urinim pavullnetshme?    Është e vetëkuptueshme se urinim pavullnetshëm, sidomos në të rënda, në mënyrë të konsiderueshme ndikon në cilësinë e jetës, duke çuar në përjashtimin social, të mosmarrëveshje në marrëdhëniet personale. Në lidhje me këtë gjendje për të trajtuar sëmundje është e nevojshme, për më tepër, ajo mund të tregojë një problem tjetër dhe të rrezikshme. Sot gjendja është trajtuar me sukses një arsenal të tërë të mjeteve, duke përfshirë ilaçe, kirurgji dhe metodave të tjera.