Trajtimi i fshikëzës

Problemet që lidhen me fshikëz dëmtojnë shumë shëndetin dhe gjendjen e përgjithshme, duke çuar në cilësinë reduktuar të jetës, përjashtimi social dhe çrregullime mendore. Aktualisht, ka një listë të sëmundjeve që shkaktojnë mosfunksionim fshikëz dhe kërkojnë trajtim të menjëhershëm. Konsiderojnë më të zakonshme të tyre, simptomat dhe trajtimet e tyre.

Pezmatimi i fshikëzës

Shpesh Cystitis - inflamacion të mukozën - përballet grave në karakteristikat anatomike mendje. Nuk është një sëmundje kundër një sfond të imunitetit të dobët dhe të bashkohen agjentëve të ndryshëm infektivë. Kjo mund të jetë e E. coli, patogjene oportune dhe bakteret që janë të transmetueshme gjatë marrëdhënieve seksuale. Getting në fshikëz të grave, infeksioni shkakton inflamacion, prandaj trajtimi është për qëllim kryesisht në eliminimin e saj, dhe mirëmbajtjen e sistemit imunitar.


Sindromi Nervoz fshikëz

Sëmundja është një nga psikosomatike dhe i lidhur me pengimin e rregullimin e fshikëzës sistemit autonom nervor, në nivel qendror dhe periferik. Në sindromi fshikëz nervoz thonë dhe të përshkruajnë trajtim të duhur, vetëm nëse përjashtohet plotësisht shkaqet e tjera organike të simptomave karakteristike.

Neurozë e fshikëzës

Rreth neurozë apo fshikëz neurogjenik në fjalë në rastet kur shkaku i urinim i shpeshtë dhe e pavullnetshme janë çrregullime organike të sistemit nervor (plagosje palcës kurrizore dhe trurit, defekte shpinë, tumoret, etj). Trajtimi i fshikëzës neurozë varet nga shkaqet dhe llojet e mosfunksionim neurogjenik, e cila është hyperreflektornoy, hyporeflektornoy dhe areflektornoy. Fshikëz Hipoaktyvnyy karakterizohet nga mungesa e urinimit normale me akumulimin e një sasi të madhe të urinës. Trajtimi i kësaj forme të sëmundjes është për të rregulluar ilaçet e nevojshme. Klinike fshikëz Active - urinim i shpeshtë në sasi të vogla dëshirave urgjente, emërimi i trajtimit të udhëhiqet duke hequr shkakun.


Sëmundje kronike të mushkërive dhe kanceret

Depozitat kripë dhe pezullime në fshikëz, dhe si rezultat, formimin e gurëve mund të shkaktojë shkelje të funksionit të muskujve shtrëngohet, inflamacion, shkeljen rrjedhjen e urinës dhe në mënyrë të qartë kërkon trajtim urgjent, i cili është kryer me anë të ilaçeve ose kirurgji.
Trajtimi i kancerit të fshikëzës në varësi të fazën zakonisht përfshin kirurgji, rrezatimi dhe kimioterapia.
Shpesh, probleme urinimi paraqitja e lidhur me sëmundjet e qafës fshikëzës, të tilla si kist cervikal apo skleroza. Në shumicën e rasteve, këto anomalitë çojë në mosmbajtjeje urinar shkak pyetjen se si për të trajtuar qafë fshikëz, shumë të rëndësishëm për këta pacientë.


Trajtimi i fshikëzës në shtatzëniNdryshimet hormonale, ulur imunitetit, duke rritur presionin mbi fshikëz gjatë shtatzënisë janë bërë faktorë për zhvillimin e proceseve patologjike. Më shpesh në pozitën e grave dhe laktacionit përballet cystitis e etiologji të ndryshme, zbrazjes jo të plotë të fshikëzës, spazma dhe simptoma të tjera shumë të pakëndshme për trajtim të jetë afruar shumë me përgjegjësi.
Si një alternativë të mirë për trajtimin e fshikëzës gjate kesaj periudhe mund te konsiderohet mjete popullore. Në thelb kjo është pirja e tepruar, e cila ka një efekt diuretik dhe uroseptichnu: lëngje, infusions dhe decoctions Kastrati dhe boronicë, fletë boronicë, bearberry, kamomil. Megjithatë, pavarësisht nga rekomandimet e shkëlqyera, jo të gjitha mjetet juridike popullore si ilaçe të përshtatshme për nënat shtatzëna dhe gji të përshkruajnë trajtim si mjek fshikëz duhet të marrë parasysh karakteristikat individuale të pacientit.