Leukoplakia fshikëz

Leukoplakia fshikëzës mund të paraprijë kancer. Kjo gjendje karakterizohet nga ndryshime strukturore në strukturën qelizore që rreshtim fshikëzës. Kjo është zëvendësimi i qelizave të epitelit tranzicionale në epitelit squamous, i cili është subjekt i keratinization. Gratë e fshikëzës leukoplakia më të zakonshme se ajo e meshkujve.

Leukoplakia fshikëz - arsyeja kryesore


Ndër shkaqet e fshikëzës leukoplakia konsiderohet agjentët infektive dhe viruse kryesore - nuk është përjashtim. Më shpesh shkaktar agjentët e infeksioneve gjenitale të cilat mund të hyjnë në uretrës. Dhe pastaj të lëvizë dhe të zhvillojnë inflamacion kronik. Më pak arsye është staphylococci oportuniste, E. coli, Proteus, dhe të tjerët. Gjithashtu mund të shkaktojë sëmundje lëndim mukozale.

Ka disa faktorë të favorshme. Këto janë:

 • Anomalitë e strukturës;

 • burim kronike e infeksionit;

 • Ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksual, ndërsa aktet seksuale pa përdorimin e kontraceptivëve pengesë;

 • sëmundjet e gjëndrave endokrine;

 • stresi, lodhje kronike.


 • Si e bën leukoplakia fshikëz?


  Ndër simptomat më të zakonshme të leukoplakia të fshikëzës janë si më poshtë:

 • Dhimbje kronike në bark, pjesë e legenit. Më shpesh shurdhër ose dhemb dhimbje. Më shpesh kjo është e përhershme.

 • Shkelja e urinimit në një përshpejtim të lehtë. Kjo pamja karakteristike e dhimbjes dhe një ndjesi djegie.

 • Ndjenja dhimbje gjatë urinimit.

 • Recurrences të shpeshta të cystitis dhe rezistencës ndaj regimens standarde të trajtimit.


 • Shumica shenjat e fshikëzës leukoplakia nuk posedojnë specifike. Veçanërisht e vështirë të dallojnë këto sëmundje gjatë akute dhe aktivizimin e patogjen. Prandaj, është e vështirë për të bërë një diagnozë vetëm në foto klinike.
  Ne e dimë se nëse leukoplakia ndikon në qafën e fshikëzës, atëherë nuk është një simptoma të lartë. Nga rruga, kjo është lokalizimin më e zakonshme.

  Nëse dyshoni se leukoplakia kryerjen e hulumtimeve - cystoscopy. Kështu nga fusha të dyshimta mund të biopsi.
  Lidhur me mundësinë e gjetjes shtatzënë, leukoplakia fshikëz dhe shtatzënia - është mjaft e vërtetë. Për më tepër, gjatë shtatzënisë ka ndryshime në nivelin e hormoneve. Dhe përkundër sfondit të kësaj faqeje mund të samozazhyvlenye leukoplakia.

  Leukoplakia fshikëz - trajtimet


  Procesi fshikëz Trajtimi leukoplakia fillon me metodat konservatore:

 • Droga Antibacterial ose antiviralë. Kjo fazë e trajtimit leukoplakia e qafës fshikëzës ka për qëllim adresimin e shkaqeve. Shpesh Kohëzgjatja Sigurisht antibiotik mund të jetë deri në disa muaj.

 • Procedurat Terapia fizike (electrophoresis me drogë anti-inflamator, magnetike). Ky trajtim ka për qëllim të reduktimin veprimtarinë e inflamacionit, i cili çon në përmirësimin e gjendjes së përgjithshme.

 • Hormonet çekuilibër në hormonet.

 • Droga që rrisin sistemin imunitar.


 • Me efikasitetit të metodave të mësipërme duhet të mbështetet në kirurgji. Operacioni me leukoplakia e fshikëzës administrohet përmes mjeteve të uretrës të veçanta dhe pajisje optike. Kjo kryhet nën kontrollin e heqjes së zonave të dëmtuara indeve. Gjithashtu, përdorni djegurit leukoplakia e fshikëzës me një lazer.