Gjaku gjatë urinimit në gratë

Nëse urina është një ngjyrë karakteristike normale, dhe në fund të bëhet një ngjyrë të kuqe, pastaj e ringjalli dhe funksionin e fshikëzës. Ajo mbledh të lëngshme dhe të depozituara atje deri deri tërhiqet nga trupi. Infeksionet dhe tumoret provokojnë dëme në fshikëz dhe gratë lëshuar pas urinimit gjak.
Duhet të theksohet se prania e tumoreve dhe polyps e dhimbje atje. Disa kohë këto tumore në fshikëz në përgjithësi nuk shfaqet. Urinim të dhimbshme me gjak është në fund të bisedimeve rreth zhvillimit të mundshëm të proceseve inflamatore.

Menjëherë kur urinimi i gjakut shkon


Prania e vazhdueshme e gjakut në urinë kur zbrazje dëshmi e dëmtimit të veshkave natyrave të ndryshme:

 • Dëmtimi mekanik, plagosje.

 • Tumoret dhe cysts në veshkat.

 • Gurët në veshka.

 • Infeksion në veshka.

 • Emboli - një mpiksje të gjakut në veshkave.

 • Pyelonephritis.

 • Cystitis hemorragjike.

 • Glomerulonefriti.

 • Veshkave polycystic.


 • Ashtu si në rastin e kancerit të fshikëzës nuk shkaktojnë ndonjë siklet, ndërsa sëmundjet ngjitëse dhe gurët në veshka të provokojë dhimbje të rënda prerjes. Nuk mund të jenë dhimbje në shpinë dhe nën brinjë. Shumica e infeksioneve veshkave shoqërohet me dobësi të përgjithshme, presioni në rritje dhe temperaturën e trupit.

  Clots gjakut gjatë urinimit


  Kjo simptomë është më shqetësuese për shkak se ajo lejon pothuajse e sigurt për të deklaruar praninë e tumoreve malinje të sistemit urogjenital. Clots të ndodhë për shkak të gjakderdhjes dhe akumulimit të gjakut në masë në veshkave, fshikëzës apo uretrës.

  Urinim i shpeshtë dhe gjak në urinë është i pranishëm


  Nëse keni për të vizituar banjë shpesh dhe pas urinimit nuk është ndjenjë e zbrazjes plotë të fshikëzës, ka të ngjarë që të ketë një diagnozë të infeksionit të traktit urinar. Ajo është shoqëruar me rritjen e ethe të ulët të keq (deri në 38 gradë) dhe një ndjenjë të vazhdueshme të ftohtë. Numër i vogël i gjakut zgjedhur, urina është e kuqe e zbehtë. Në kanalet urinare, kur shenja të tilla mund të dyshohet tuberkulozi, kështu pamjen nga simptomat e para është e rëndësishme për të parë një mjek.

  Tjetër shkakton urinim me gjak
  Përveç faktorëve të mësipërm që shkaktojnë gjak në urinë, ka disa arsye jo aq të rrezikshme:

 • Fillimi dhe fundi i periudhës së menopauzës.

 • Phenolphthalein bojë në ilaçe marrë.

 • Pyridil - përgatitja e ndjesi të dhimbshme gjatë urinimit - kthen kuqe urinës.

 • Disa antibiotikët përdoren për trajtimin e TB gjithashtu ofrojnë urinës kuq pak ngjyrë.


 • Urinim të gjakut në shtatzëni


  Gjatë shtatzënisë, hematuria (gjakut gjatë urinimit), për fat të keq, diagnoza shpeshta. Sepse shtim në peshë dhe presion në rritje mbi traktit urinar dhe fshikëz kullimit të urinës është e bllokuar, duke shkaktuar zhvillimin e sëmundjeve infektive. Ata janë shkaku më i zakonshëm i gjakut në urinë e grave shtatzëna. Përveç kësaj, faktorët që provokojnë hematuria mund të jetë sëmundje më të rënda të tilla si kanceri i veshkave apo fshikëz.