Catheterization fshikëz në gratë

Procedura është catheterization - nje kateter proces në një zgavër natyrore të trupit (në këtë rast fshikëz përmes uretrës). Një kateter - një bosh tub brenda - plastike, gome ose metali.

Indikacionet fshikëz catheterization


Manipulimi fshikëz catheterization kryer për:

 • Bëni fshikëzës Lavage për të hequr produktet pleh organik Zbërthimi i gurë të vegjël apo të indeve para cystoscopy;

 • sjellë atë pshurr vonesën e saj kronike; inflamacion në traktin urinar, zbaticë fshikëz-mochetochnykovom;

 • shkruani drogës fshikëzës për qëllime diagnostike ose terapeutike;

 • nxjerrjen e urinës nga fshikëza për të kryer analizën e saj;

 • të përcaktojë sasinë e urinës së mbetur;

 • një operacion nën anestezi të përgjithshme ose anestezi epidural;

 • devijuar urinë në pacientët kurrizore që kanë parregullsi në organet pelvike.


 • Teknika e catheterization fshikëzës dhe instrumentet e përdorura


  Mjeti kryesor për këtë procedurë është kateter.
  Për procedurën, në përgjithësi përdoret catheters №16-20. Catheters me plastike, metali ose gome nënshtrohen sterilizimit detyrueshëm për gjysmë ore.

  Catheters dhe elastike përdoret gjithashtu. Ata ishin sterilizuar në një merkurit zgjidhje oksytsyanyda. Catheters elastike pëlhurë sterilizuar në avujve formalinë.
  Para se procedura duhet të përpunojë duart mjekësore profesionale, t'i lash së pari me sapun dhe ujë, pastaj gëlltit me alkool.
  Hapja e uretrës të grave të trajtuara me dezinfektues lagur top pambuku.
  Menjëherë procesi i instalimit të një kateteri në fshikëz në gratë nuk paraqet shumë vështirësi.

 • Gishtat e dorës së tij të majtë punëtor mjekësore shtyjnë një labia grua.

 • Pastaj, pretreated me vazelinë ose glicerinë kateteri është futur dora e mirë drejtë në hapjen e uretrës. Kur a urine, kjo tregon qe kateteri arritur fshikëzës.

 • Nëse kateteri vështirësi, është e nevojshme që të përdorin kateter të vogël diametër.

 • Pastaj kateteri duhet të jetë i lidhur me kullimit.

 • Pas urina ndalet jashtë, pak profesionist mjekësor mund të klikoni në zonën e fshikëzës nëpërmjet murit të barkut që ndahen eshtrat e urinës.


 • Nëse qëllimi i procedurës ka qenë për të matur sasinë e urinës mbetur, urina është derdhur në enë e zgjedhur matës. Nëse manipulimi ndjekur qëllimi futje pikë-pikë, atëherë hyjnë drogës, kateteri është hequr. Në mënyrë të kullimit kateterit në fshikëz kateterit tullumbace është futur në fund të kripur.

  Pasojat dhe komplikimet e fshikëzës catheterization


  Me mbushjen e pamjaftueshme të fshikëzës mund të ndodhë dëmtim të murit. Për të shmangur këtë, një punëtor shëndetësor duhet suprapubic rajon properkutyrovat fshikëz.

  Një komplikim i rëndë është ngjitur infeksion, për të parandaluar çdo personelin mjekësor që e kryen këtë manipulim duhet të ndjekin rregullat e antiseptics dhe gropa septike.
  Me catheterization të shpeshta tek gratë gjithashtu mund të zhvillojë ethe uretral, e cila ndodh për shkak të rritet temperatura e absorbimit përmbajtjes infektuar për shkak të dëmtimit të grave uretrës mukozë. Për shkak se fshikëza para zgjidhjes ekstrakt kateteri dezinfektuese ose antibiotikët të përshtatshme.