Instalacioni uretrës

Procedura e futje pikë-pikë uretrës - medikamente pikoj infuzion të caktuara në uretrës (uretrës) për të zbatuar trajtimin lokal të mukozës së saj. Procedura futje pikë-pikë e bëjnë të dy gratë dhe burrat.
Sipas mjekëve në lidhje me nevojën për instalacioni i uretrës dhe fshikëzës përzier. Shumica e mjekëve konfirmoj që administrata lokale të drogës kontribuon për trajtim më efektiv të sëmundjeve të traktit urinar. Por është e rëndësishme të theksohet fakti se sot ka shumë mendime mjekësore praktikuesit dhe teoricienët e uselessness dhe madje edhe dëmet e një procedure të tillë.

Indikacionet për instiluese uretrës


Uretrës futje pikë-pikë në femra është pjesë e një trajtim të plotë dhe prodhuar per trajtimin topkal te semundjeve inflamatore të traktit të poshtëm urinar. Në nevojën instalacioni shpesh dëgjojmë gratë me urethritis kronike dhe cystitis, mukozën e uretrës dhe fshikëzës janë në nevojë për restaurimin.
Men futje pikë-pikë uretrës mund të tregohet për prostatitis dhe urethritis kronike, veçanërisht në urethritis shkaktuar nga infeksionet seksuale dhe gjithashtu në shkelje të urinimit tjetër etiologji.

Urdhri i instalacioni
Para uretrës procedurë instiluese dhe / ose fshikëz duhet të merren të paktën dy studime:

 • cystoscopy - Ekzaminimi endoskopik i sipërfaqes së brendshme të uretrës dhe fshikëzës;

 • biopsi - një zonë të vogël të heqje indeve të uretrës dhe fshikëzës për ekzaminimin e tij mikroskopik dhe diagnoza.


 • Për instalimin e uretrës të grave, si dhe instalimet e përparme uretrës në meshkuj duke përdorur shiringë të veçantë e disponueshme. Ndërkohë, si për instalime pasmë uretrës në meshkuj domosdoshmërisht përdorimin kateter. Uretrës mashkull është shumë më tepër se uretrës femërore, për arsyen e procedurës instiluese uretrës duhet mbështetur një kateter të gjatë, por të ngushtë urologjike.

  Një fundi i kateterit është futur në uretrës, tjetër - bashkangjitur pipëz e shiringës me drogat, e cila amortizimi ngadalshëm dhe bërë nga droga. Futja e një kateteri në uretrës shoqëruar nga një siklet të lehtë. Para procedurës rekomanduar instiluese uretrës bosh fshikëzës pas saj për 1-2 orë duhet të përmbahen nga urinimi.
  Medikamente të përdorura në një shumëllojshmëri të instillations Urethral. Zgjedhja e barnave kryhet individualisht. Shpesh në uretrës injektuar antibiotikët dhe acid borik vaj për fërkim zgjidhje ozonyrovannыe tsikloferona dhe mjete të tjera. Futje pikë-pikë numër përcaktohet individualisht në çdo rast, sigurisht procedura është kryer në zhdukjen e një simptomë të sëmundjes aktuale.

  Uretrës futje pikë-pikë në shtëpi dhe pasojat e saj


  Uretrës futje pikë-pikë në shtëpi duke bërë të ndaluara, është një procedurë mjekësore të saktë ju do të jetë në gjendje të bëjë personelin mjekësor dhe vetëm me pajisjet e përshtatshme, kushtet antiseptik dhe aftësitë praktike.
  Vetë-kërcënuese uretral instalacioni i pasojave tepër padëshirueshme: përkeqësimit të sëmundjeve ekzistuese inflamatore e traktit urinar, infeksioni bakterial te uretrës, rritëse pyelonephritis etj D..

  Në raste të rralla, përjashtime të mundshme. Mjeku mund të japë leje për instalacioni i uretrës në shtëpi, por vetëm pas:

 • të përcaktojë nevojën për procedura të tilla;

 • përcaktimi i barnave të duhura, me të cilat do të kryhen;

 • të shqyrtojë pacientit me hap pas hapi instruksionet e instalacioni.