Inflamacion të traktit urinar

Inflamacion të traktit urinar është një problem mjaft të zakonshme, sidomos në gratë. Të paktën një herë, por sëmundja është përballur pothuajse çdo përfaqësues i gjysmës së bukur të shoqërisë, shumë procesi i pranishëm patologjike bëhet kronik.
Konsideroni më në detaje, i cili përfshin inflamacion të traktit urinar që shkakton e saj, simptomat dhe pasojat.

Inflamacion të traktit urinar: simptomatSëmundjet inflamatore e traktit urinar në shumicën ndodhin për shkak të infeksionit: parë në uretrës dhe pastaj lart përmes fshikëzës duhet përputhje urethritis, rrjedh normalisht në cystitis akute, ose të dyja njëkohësisht.

Inflamacion i dyshuar i punës traktit urinar nuk është zakonisht ankohen për pacientin:

 • therës dhe djegie gjatë urinimit tërësi, të cilat janë gjithashtu duke u bërë shumë të zakonshme;

 • dhimbje në bark dhe mbrapa;

 • përzierje e qelb apo gjak në urinë;

 • dobësi e përgjithshme dhe rraskapitje, shpesh gjatë një ethe akute.


 • Kjo është e gjitha simptomat mjaft të theksuara, dhe nuk mund të shkojnë pa u vënë re, me përjashtim të një inflamacion të lehtë të uretrës, ku simptomat mund të mungojnë në tërësi ose të shkaktojnë parehati minimale. Në thelb të njëjtën foto klinike që e shoqëron inflamacion të traktit urinar në gratë ka dhimbje të mjaftueshme që të zvogëlojë cilësinë e jetës dhe të performancës.


  Shkaqe inflamacion i traktit urinar  Siç u përmend më lart, shkaku kryesor i sëmundjes - një infeksion që hyn në uretrës. Ndonjëherë atë në rrethana të ndryshme, të tilla si dështim të higjienës personale, marrëdhënie seksuale (kjo nuk e përjashton mundësinë e infeksionit veneriane). Bakteret më pak të zakonshme që hyjnë nëpërmjet gjakut dhe limfatike anijeve nga lezione të tjera.


  Në kohët e rritur shanset e inflamacionit akut lidhur me këta faktorë:

 • hipotermi dhe ulur imunitetin;

 • alternuara anal dhe marrëdhënie seksuale vaginale;

 • anomalitë të sistemit urinar;

 • guri dhe tumore;

 • vonesa dhe stanjacion të urinës, kjo është për shkak të këtë moment shpesh inflamacion të traktit urinar gjatë shtatzënisë;

 • alkoolit, aromë dhe ushqimi i kripur.


 • Me fjalë të tjera, inflamacion të traktit urinar sëmundje të pakëndshme që ndodh për disa arsye dhe kërkon trajtim adekuat. Që sëmundja ka lëvizur në një formë kronike, jo subjekt i vetëm për trajtimin e keq, por mund të jetë shumë pasoja negative.