Ruajtja dhe mungesa e urinimit

Vonesa mecheyspuskanyya (mbajtje urinar) - tek gratë është e rrallë, kjo është paaftësia për të zbrazët fshikëz në një fshikëz të mbushur me njerëz. Mbajtja urinar në gratë është aq akute (zhvillon papritmas) ose (zhvillimi gradual) kronike.

Mbajtja urinar në gratë - shkaqetArsyet kryesore për mungesën e fshikëzës urinare, në një të mbushur me njerëz:

 • Rrjedha Mekanike pengesë e urinës nga fshikëza (kur bllokuar me gurë, tumore);

 • Sëmundja CNS (me lëndime apo tumore të trurit apo shtyllës kurrizore);

 • Shkelja reflektor (pas lindjes së vështirë, operacionet në perineum dhe mitrës pas anestezi spinale, të qëndrojë gjatë në pozicion të prirur, me një stres të fortë);

 • dehje (alkoolit, drogës).


 • Mbajtje akute urinare shpesh ndodh pas një traume, dehje, sëmundjet e kirurgjisë sistemit nervor në legen. Një mbajtje kronike urinar zhvillohet me squeezing graduale e tumorit uretrës ose guri.
  Gjithashtu bëjnë dallimin në mes të mbajtjes të plotë dhe jo të plotë urinar. Me vonesë të plotë, pavarësisht nga përpjekjet dhe dëshirën për të urinoj, gruaja do të përfundojë mungesën e urinimit dhe urinës, dhe pjesërisht mbi alokimin e shumave të vogla të urinës, fshikëza është e plotë. Nëse fshikëz është pererastyanutыm e gjatë, ajo mund të jetë paradoksale mbajtja urinar - përmes urinës muskul unazor ngathtësi gjithmonë qëndrojnë në një sasi të vogël, por fshikëzës nuk është zbrazur dhe mbetet pererastyanutыm.

  Yshuryyu nuk duhet të ngatërrohet me anuriey - Mungesa e urinimit në gratë me yshuryy lidhur me problemet fshikëz, dhe në anuria - në kundërshtim me veshkat që shpërndajnë nuk urinës në fshikëz dhe jo, pasi nuk ka thirrje të urinoj.
  Ka shkaqe të tjera të mundshme mbajtjen urinar, si shtatzënisë. Mbajtje urinar gjatë shtatzënisë lind nga compression mekanik të fshikëzës nga fruta në rritje mitrës.

  Mbajtja urinar në gratë - Trajtimi


  Nëse diagnostikuar me mbajtjen urinar (p.sh., me ultratinguj zbuluar fshikëz të plotë në mungesë të urinimit), mbi të gjitha, të sigurt se ajo nuk është shkaktuar nga pengimi mekanik i gurit fshikëz apo tumor.
  Nëse diagnostikuar mbajtjen akute urinare, e emergjencës ndërsa të zbrazët fshikëz. Trajtimi kryesor për vonesën urinim - një catheterization fshikëz.
  Për këtë grua qëndron horizontalisht me këmbët e divorcuar në pellgun barkë gjatë mushama themelor gome, infermierja e vë në doreza sterile. Organet gjenitale trajtohen me solucion antiseptik, swabs sterile holluar Labia dhe uretrës hapjen dhe trajtohen edhe me një shtupë steril me antiseptik.

  Steril kateter gome futur ngadalë në 2 cm në një thellësi prej 7-8 cm në thellësi ngadalë uretrës. Ju nuk mund të shtyjë një kateter me përpjekje, sidomos kur rezistenca e mureve për të shmangur dëmtimin e uretrës dhe fshikëzës. Fundi tjetër i kateterit është ulur në anije dhe të zbrazët fshikëz. Për herë më mirë zbrazjes mund të klikoni mbi pubis, pas ndalimit urinës kateter mund të hiqet ngadalë.
  Më pak kateteri i përhershëm fshikëz lënë në disa ditë, por në këtë rast fshikëzës lahen rregullisht me zgjidhje antiseptik për të parandaluar komplikimet infektive. Kur mbajtje urinar nuk mund të eliminohet me anë të catheterization, për heqjen e pengesave urinës daljeve përdorur ndërhyrje kirurgjikale.