Pezmatimi i fshikëzës në gratë

Pezmatimi i fshikëzës ndodh në gratë më shpesh sesa burrat, pavarësisht nga karakteristikat anatomike të sistemit urogjenital. Në gratë, uretrës është shumë më e shkurtër, kështu që është e lehtë për të marrë bakteret në fshikëz. Përveç kësaj, gjatë menstruacioneve, gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes në trup janë kushte të favorshme për zhvillimin e infeksioneve. Cystitis kështu që shkencërisht quhet sëmundje mund të zhvillohet në çdo moshë.

Shkaqet dhe simptomat e inflamacionit të fshikëzës


Zhvillimi i sëmundjes kontribuojë:


 • Problemet gjinekologjike që kontribuojnë për infeksion në fshikëz;

 • Prania e gurëve apo tumoreve të fshikëzës;

 • ngecja e gjakut në organet e pelvisit;

 • hipotermi;

 • zbrazjes rralla ose jo të plotë të fshikëzës;

 • stresi, konsum të alkoolit, vitaminë mangësi.


 • Inflamacion akut i fshikëzës


  Forma akute e sëmundjes zakonisht ndodh papritmas me simptoma që të intensifikuara gjatë disa orëve të para. Zakonisht gruaja fillon të shqetësojnë urinim i shpeshtë i shoqëruar nga dhimbje dhe djegie. Intervalet mes kërkojnë mund të reduktohet nga 5 deri në 15 minuta dhe nuk ndalet edhe gjatë natës. Duke u përpjekur për të shtypur dëshirën për të kaluar mosmbajtjeje urina mund të rezultojë. Në disa pacientë kundërta ka vështirësi urinimi.

  Inflamacioni kronik i fshikëzës


  Cystitis kronike zhvillon jo vetëm për shkak të depërtimit të infeksionit fshikëz si në ndryshimet degjenerative në indet. Simptomet e inflamacion kronik të fshikëzës janë të njëjta si në formën akute të sëmundjes, por janë më pak të mprehtë. Natyra e sëmundjes mund të jetë e habitshme të ndryshme në varësi të ashpërsia e simptomave. Në disa pacientë sëmundja ndodh në valë, me periudhat e acarimit, të cilat janë shumë të ngjashme me ato të inflamacionit akut ose Subacute të fshikëzës, dhe përmirësime të ndryshme të frekuencave. Në pacientët e tjerë atje model mjaft monoton e të dhënave klinike dhe laboratorike.

  Si për të kuruar infeksionin fshikëz?


  Para se të trajtuar inflamacion i drogës fshikëzës, nuk duhet të jetë rehabilitimi i vatrave të infeksionit dhe për të eleminuar shkaqet e rikthim në formë kronike. Trajtimi i drogës përfshin përzgjedhje do të thotë për të eliminuar simptomat antispasmodic dhe dhimbje. Në shumë pacientë ka një përkeqësim i foto klinike pas seksit, sepse gjatë trajtimin e inflamacionit të fshikëzës duhet të heqin dorë nga seksi.
  Pacientët me inflamacion të fshikëzës zgjedhur antibiotikët efektive që ofrojnë terapi saktë anti-inflamator dhe eliminojnë agjentë infektivë. Në cystitis akute shpesh të përshkruara monural, formën kronike të sëmundjes ftorfynolonov antibiotikëve efektive, norfloxacin, ofloxacin ose Ciprofloxacin. Rekomandohet si mjete që synojnë të përmirësojnë mbrojtjet e trupit dhe imunitetin ngritjen.

  Dietë e duhur mund të konsiderueshme të përshpejtojë procesin e shërimit. Të hamë ushqim, ka një efekt të drejtpërdrejtë në mukozën e fshikëzës, si në dietën inflamacion duhet të synonte t'i shtyer traktit urinar dhe tërheqjen e infeksionit patogjen.
  Inflamacion Ushqimi i fshikëzës duhet të përfshijë pirja e tepruar të paktën 2 litra në ditë. Ajo mund të jetë pije frutash, lëngje (të gjithë përveç domate), fruta (veçanërisht e dobishme me boronica të kuqe dhe boronicë), klorur kalciumi ujë mineral, çaj i dobët, pa sheqer. Inflamacion i dobishëm i fshikëzës dhe bimëve nga të cilat ju mund të bëni infuzione. Nëse një i fortë inflamacion vullnet nenexhik 20 g barishte derdh 15 litra ujë të vluar dhe pini 3 herë në ditë për 1 gotë. Ushqimet më të dobishme përfshijnë fruta dhe perime (karrota, prej trangujve, kungull), produktet e qumështit, të cilat në mënyrë të favorshme ndikojnë microflora, të ulët-yndyrë mish dhe peshk varieteteve të.