Fshikëz diverticulum

Në një kuptim të përgjithshëm diverticulum - një zgjatje të vogël brenda mureve të organeve uritur. Përkatësisht, fshikëz diverticulum - një pushim në formën e një lloji të qeses në murin e fshikëzës. Sëmundja quhet diverticulosis fshikëz.
Diverticulum zgavër lidhur me qafës fshikëzës. Diverticulum arsimi çon në stagnim e urinës, e cila nga ana çon në zhvillimin e llojeve të ndryshme të inflamacionit (pielonefrit, cystitis), hydronephrosis, formimin e gurit.
Diverticulum i fshikëz është më e zakonshme në gjysmën e meshkujve të popullsisë, gratë gjithashtu shpesh duket uretral diverticulum.

Diverticulum mund të jetë (fshikëz psevdodyvertykul) e vërtetë dhe të rreme. Në murin e vërtetë diverticulum e njëjta si shtresave të murit të fshikëzës.
Muret Psevdodyvertykula - një membranë mucous, fibrave muskulore vыpyachyvaemaya përmes një hernie.

Shkaqet e fshikëzës diverticulum


Diverticulum mund të jetë nga lindja, por mund të zhvillohen gjatë gjithë jetës. Diverticulum kongjenitale ndodh si pasojë dyzэmbryohenetycheskoy anomalitë e murit fshikëz. Shkaku i diverticulum është fituar rritje të zgjatur në presion brenda fshikëzës, muret hyperextension tij, dallimet e fibrave muskulore.

Terren pjellor për zhvillimin e diverticulum është një tension i vazhdueshëm në urinë, duke çuar në shtrihen dhe dobësimi i murit të fshikëzës. Kjo gjendje mund të shfaqen gjatë sklerozë të qafës fshikëzës, adenoma prostatic, Urethral ngushtim.

Trajtimi i fshikëzës diverticulum


Nëse diverticulum është i vogël, nuk do të shkaktojnë simptome inflamacion dysuric dhe përsëritur, mjekët nuk e rekomandojmë që të prek dhe vetëm shikuar atë.
Në situata ku diverticulum është i madh, pacienti është urina vendosur mbetur, gurë, tumoret, compression është e vendosur pranë organeve tregohet kirurgji pacientit për të hequr diverticulum fshikëz.

Kirurgjisë në diverticulum fshikëzës mund të jetë mënyra më e endoscopic dhe të hapur.
Shpesh, për heqjen e plotë të diverticulum kryejnë kirurgji të hapur. Fillimisht zbulojë mur para e fshikëzës diverticula janë të prerë dhe të tij. Plaga është qepen në shtresa dhe ikjen.
Kirurgjia endoskopike është bërë për diverticulum plastike qafës së mitrës. Gjatë diverticulum e saj me gojë dissected kanal për të lidhur atë në fshikëz.