Mbetet urinë pas urinimit

Shkeljet gjatë urinimit në shumicën lidhen me shenjat e anomalitë më të rënda në trupin e mashkullit dhe të femrës. Nuk është përjashtim dhe fenomen ndodh kur rrjedhja e urinës pas urinimit, zakonisht tregon problemet Urological, gjinekologjik dhe neurologjike.

Pse ndarë urinë pas urinimit?Mbetje e parë gjë e urinës pas urinimit tregon mbajtjen e saj kronike apo akute.

  • Forma kronike e sëmundjes karakterizuar nga tkurrje e pamjaftueshme të muskujve të fshikëzës ose praninë e pengesave mbivendosen rrjedhjen e urinës. Si rezultat, ai akumulon dhe fillon të rrjedh pikë-pikë pas procesit të urinimit vetë, ndërsa vëllimi i tij mund të arrijë deri në 500 ml.

  • Mbajtje akute urinare zhvillon lindur për shkak të pengesave në rrjedhjen e urinës. Ajo mund të jetë një adenoma ose tumor malinj, ngushtim urethral si tumoret në qafën e fshikëzës ose lumen Urethral. Për vonesa rënda tipike në prani të mungesës së dëshirës urinimit, derdhja e fshikëzës, dhimbje të barkut.


  • Për shkak të dobësisë së mureve të fshikëzës karakterizuar nga urinim i shpeshtë pas urinimit. Kjo situatë kërkon masa të gjithanshme, të cilat përfshijnë kryer ushtrime të veçanta dhe ilaçe, terapi pas dështimit të operacionit kryhet.

    Shpesh në urolithiasis pacientë thonë se pas urinimi në to, dhe dripping urinë. Ky fenomen është i lidhur me inflamacion kronik dhe shtrihen e murit të fshikëzës. Prania e gurëve në këtë rast çon në mosfunksionim të trupit, ose më mirë paaftësinë e saj për të tkurret plotësisht.
    Nuk mund urinim pas urinimi në situata emocionuese dhe stresuese.
    Është e qartë se çdo shkelje e urinimit nuk duhet të shpërfillin, sepse ata mund të tregojnë jo vetëm për sëmundjet urinare dhe sëmundjet e organeve dhe sistemeve të tjera.