Ku është fshikëz

Për një jetë normale e njeriut është e rëndësishme për produktet e këmbimit që rrjedhin jashtë. Për shkak të sistemit urinar të përfshijë vitale. Një prej tyre - fshikëza është e vendosur në legen vetëm pas kockës pubike. Forma e tij dhe madhësinë ndryshojnë në varësi të faktit nëse ajo është e plotë ose e zbrazët. Gjithkush mund të identifikojë se ku fshikëzës, sepse pasi përmbajtja e tij është shumë e vështirë për t'i rezistuar të kërkojnë për të urinoj. Ky organ shërben si një rezervuar për urinës që vijnë nga veshkat atij. Kur ajo është e plotë, ajo mund të hetojë bark të ulët.


Ku është fshikëz?Ky organ është formuar si një dardhë, pjesë e ngushtë e drejtuar përpara dhe poshtë. Fund i fshikëzës, konik gradualisht kalon në uretrës - uretrës. Tip tij është e lidhur me mëparshëm mur abdominal ligament kërthizës. Vendndodhja fshikëz në gratë dhe burrat nuk është shumë e ndryshme. Ajo është e vendosur direkt pas kockës pubike, të ndara nga ajo me një shtresë e indeve lidhës të lirshme. Sipërfaqe përpara-sipërme në kontakt me disa pjesë të zorrëve të vogla.


Muri i tij përsëri e fshikëzës në gratë ballafaqohen me vaginës dhe mitrës, dhe njerëzit - nga fshikëz farës dhe rektumit. Nuk është ind lidhës të lirshme në të cilat një shumë e enëve të gjakut. Në pjesën e poshtme të fshikëzës në meshkujt është prostatës, dhe gratë janë muskujt e legenit kat. Dallimet në mes të strukturës së sistemit urinar ata kanë dhe për faktin se meshkujt janë shumë më të gjatë uretrës.

Në gratë kjo fshikëz vend mund të krijojë disa vështirësi. Për shembull, një uretrës shkurtër të çon në cystitis më të shpeshta. Shumë shpesh problemet lindin gjatë shtatzënisë. Kjo është për shkak të afërsisë së mitrës dhe fshikëzës. E shtyn rritje mitra në fshikëz dhe ureters mund të majë, duke shkaktuar inflamacion.


Funksionimi i duhur i sistemit urinar të mjaftueshme për të dini se ku është fshikëz. Ju duhet të kuptoni se si funksionon. Në një të rrituri ky organ mund të mbajë deri në 700 mililitra të lëngshme. Kur plotësuar muret e saj të shtrirë. Në posaçërisht thellimin peritoneum, i cili mbush fshikëz zgjeruar. Kjo është për shkak të faktit se uretrës mbyll dy sphincters që kontrollojnë urinim.