Fshikëz tepër aktiv

Devijimet në traktit urinar tek gratë dhe burrat shpesh shfaqet në formën e sëmundjes, i quajtur fshikëzës tepër aktiv. Për fat të keq, shumë njerëz hezitoni të referohen këtij problemi të ekspertit, ndërkohë, një fshikëz hyperactive është e ndryshme në jetën e përditshme, duke krijuar shqetësim social, fizik dhe çrregullime psikologjike.

Tepër aktiv fshikëz - ShkaqetSindroma e fshikëzës tepër aktiv mund të jetë për shkak të sëmundjeve neurologjike (më shpesh një goditje, semundja e Parkinson-it, skleroza e shumefishte, dhe lëndime traumatike të ndryshme të trurit dhe palcës kurrizore). Nëse ju gjeni sëmundje e mësipërme fshikëz tepër aktiv i quajtur neurogjenik. Gratë fshikëz tepër aktiv nganjëherë shfaqet si rezultat i ndryshimeve anatomike ose gjinekologjike sëmundjeve, përkatësisht:


 • me mosveprim e mitrës dhe si rezultat, mur para e vaginës;

 • Kirurgji shtyrë në zonën e legenit;

 • infeksion i natyrës të ndryshme;

 • ndryshimet në strukturën e fshikëzës ose uretrës;

 • gurë ose tumore. • Hiperaktivitetit të fshikëzës - simptomat  Fshikëz tepër aktiv gjithmonë duket dosazhdayuschymy simptomat. Pavullnetshme kontraktimet e muskujve detrusor çojnë në thirrje spontane për të urinoj, të cilat janë pothuajse e pamundur për të kontrolluar dhe të përmbajë. Në shumicën e rasteve, abuzimi shoqërohet me mosmbajtjeje. Në përgjithësi, simptomat hyperactivity karakteristikë e fshikëzës në burrat dhe gratë është kjo:


 • kërkojnë të shpeshta dhe të pakontrollueshme për të përdorur banjo - urhentnost (në ditë gjatë tetë herë, pavarësisht nga numri i dehur lëngshme);

 • nevoja për të vizituar tualet më shumë se dy herë gjatë natës;

 • mosmbajtjeje urinar (pamja nxisim njerëzit nuk mund të mbajë prapa - urinim ndodh rastësisht).


 • Shfaqja e simptomave të tilla mund të shkojnë pa u vënë re dhe duhet të jetë një makinë urgjente për të parë një mjek. Që tepër aktiv fshikëz - një sëmundje e mesme që kërkon trajtim të menjëhershëm.


  Si për të trajtuar fshikëz tepër aktiv?  Numri i pacientëve të cilët nuk hezituan për të kërkuar trajtim nga një specialist çështje aq delikate, shumë pak. Në fakt, numri i personave që vuajnë nga fshikëza të dhimbshme tepër aktiv, rritje të qëndrueshme, edhe pse i heshtur në lidhje me problemin ekzistues të paktën pamatur, sepse kjo sëmundje me shumë sukses për të trajtuar.
  Terapia e barnave administrohet pas një seri të inspektimeve të nevojshme për të identifikuar shkaqet e shkeljes. Për këtë qëllim është:


 • historia mjekësore;

 • Mbajtja dhe analiza urinim ditar, duke treguar rastet e mosmbajtjeje;

 • Ekzaminimi bakteriologjik të urinës;

 • cystoscopy;

 • Organet gjenitale provim femra;

 • Ultratinguj e veshkave, fshikëzës dhe prostatës në gjysmën e meshkujve të popullsisë. • Specialist me përvojë në studim përcakton të gjitha patologji të mundshme në sistemin urinar. Duke pasur parasysh analizat dhe për të përcaktuar shkakun e sëmundjes emërohet terapi mjekësore.
  Përgatitjet duhet të eliminojnë simptomat e pakëndshme dhe shkaqet e sëmundjes. Përveç kësaj, kur pacientët fshikëzës tepër aktiv janë këshilluar që të mbani një dietë. Gjegjësisht, për të shmangur kafe të pijshëm, çaj të fortë, alkool, të rregulluar regjimin tuaj të pijshëm.

  Nëse masat nuk japin rezultate pozitive, të aplikojnë fizioterapi.